Tja, det verkar vara som med all ytbehandling. DET ÄR UNDERARBETET som är det avgörande hur slutresultatet blir. Det lät bli ett UNDERBART resultat med rätt UNDERARBETE så att säga. Men ingår det i kontrakten (totalentreprenad )att husleverantören skall fixa till alla sprickor som uppstår inom en 2 års perriod??? Vilka husleverantörer har dessa vilkor. Verkar vara så att när huset väl är slutbetalt är husleverantörens alla eventuella skyldigheter SLUT.
Huset skall förhoppningsvis inte röra sig altförmycket om UNDERARBETET för grunden är rätt gjort, men det torkar förstås och rör sig ändå en del. Om man inte har ett stenhus.
Förstår inte varför det är svårare att rätta till sprickor som uppstår på ytor som är klädda med mikrolit. Mikrolit är väl en typ av glasfiberväv????
I vårt fall köper vi med totalentreprenad och "nyckelfärdigt",men om man inte väljer standardtapeter från Borosan (ett utgående sortiment) utan väljer att ta mikolit lär det vara en tilläggs kostnad på 50kr/m2 vid en spackling och vid tre spacklingar 2-3 gånger mer, verkar faen så dyrt, synpunkter någon???? Men det verkar vara nödvändigt med tre spacklingar på vissa ställen. Det hade nog varit bättre att byta de ställe där gipsskivorna är helt trasiga, där en ställning har ramlat mot mot väggen, eller en planka har gått igenom väggen. Men ett bygge är ett bygge.....

Deralte
 
Produkter som diskuteras i tråden
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.