S
D Darenhall skrev:
Och heat läge på dvs solen på fjärren.
D Darenhall skrev:
Slå av I-see sensorn. Höj vingarna till högsta eller näst högsta läget. Höj tempen till 24 och fläktläge 4. När du fått upp tempen i huset kan du justera neråt på temp och fläkt. Och täta springor i dörrar och fönster och golvlister.
Har slagit av den och provar om det gör skillnad, fläktläget är redan på högsta och solen är på. Har tätat allt jag kan, i vår ska jag byta fasad och passa på att sätta vindduk över det som sitter nu :D
 
S
galento galento skrev:
Som useless tipsade höj utsläppsvingarna,blev stor skillnad för oss.
Vi har en LN 35 och har inte rört sensorn.

PS, installatören ställde in maskinen efter AC läget då den
installerades på semestern -18.
Har höjt den nu, satte det mot golvet för det stod i instruktionsboken att den ska vara på läge 4 när man ska värma men får prova det ni säger :)
 
Tyvärr har luftburen värme kort räckvidd, och det trots att man kan använda den som hårfön, och med en öppen och mysig :crysmile:planlösning a la flyghangar.
I ett normalt hem så kan man nog grovt räkna med ca 2 C minskning per rum bort från värmekällan. Mer om det inte är fri sikt mellan.
Vi har 3 LLVP som täcker ca 120 m2. Teoretiskt skulle de nog klara att värma 300-400 m2 flyghangar. Varje pump täcker ca 2 rum/30-50 m2. Det är inte ytan (m2) utan öppenheten som avgör hur väl värmen sprider sig.
 
  • Gilla
Sofia. och 1 till
  • Laddar…
S
Ändrade luften mer uppåt vid halv 1 tiden och kollade temperaturen nu, är 19 istället för 18 vid fönstret så lite hjälpte det allt att höja riktningen på luften.
Tack för hjälpen:D
 
Är ventilen öppen för utsug i köket så det automatiskt drar luft dit?
Prova även om svingfunktionen i höjdled gör någon skillnad på spridningen, fungerar ibland bättre än fast inställda vingar
 
S
Ska kolla det:D
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.