X : ZigBee

Ptja, kan ju börja med att jag behöver inte alls detta kit, för hela mitt hem är redan automatiserat. Från lampor, solskydd till motorvärmare på bilarna och att prata med larm osv. MEN - Min käre far är grymt imponerad, men "vill inte lägga pengar på nån sån skit". Gammal och bitter? Nja, dryga 60, noll koll på elektronik, men skulle må bra av att sätta sig in i lite saker. Att bygga ett helt hem med koder osv kommer han aldrig lösa, och jag skulle göra mig en otjänst om jag hjälpte honom med det. Men med ett HUE-kit så är det ju så basic det kan bli. Släck, tänd, dimma.. Skulle vara SÅ kul om jag vann detta kit till honom, så han får känna sig "lite modern"!
 
X.ZigBee
Äger inget alls som har med hemautomatisering idag. Är på väg att starta ett husbyggesprojekt och har börjat sätta mig in i de olika lösningarna. Har fastnat för just ZigBee och Philips, men aldrig sett live eller heller testat produkterna. Hade varit en fantastisk start på mitt projekt.
Tack för en mycket bra nyhetssida och forum!
Mvh Conny
 
Svar: X Zigbee

För att jag skulle gärna vilja prova lamporna till mitt control4 system som bygger på samma teknik.

Perfekt att ha lampor som kan ändra färg.
Går t ex brandlarmet så börjar de blinka en jäkla massa för att få uppmärksamhet.
 
X. ZigBee

Har inte reflekterat över den här typen av lösningar tidigare. Ser en oerhörd vinst framförallt för barnen som ofta är rädda/oroliga för att gå ner på undervåningen på kvällen när det är mörkt.
Skulle det här funka kan man bygga ut så de kan styra ljuset själva och på så sätt öka tryggheten.
 
Det där är väl inte GU10?
 
  • Gilla
Pinnacle och 1 till
  • Laddar…
X. ZigBee

Stark belysning på morgonen är något jag gärna slapp,
att istället ligga kvar i sängen och dimra med en app.
Philips Hue hade varit en perfekt start,
på vår resa mot att göra vårt hus smart.

:love:
 
X. Xigbee

Här har vi lite olika lösningar på ljus, vill nu komplettera i vår relax och lounge med effektfull belysning utan krus, skulle ju passa perfekt att ett kit från Philips vinna så gör man får poäng hos kvinnan...
 
5
X:zigbee
Behöver få till belysningen lite i lyan både för mig å barnen.
Denna belysningsstyrning skulle vara en bra början :D
 
X Zigbee

Det här vill vi gärna vinna, så att i alla regnbågens färger huset kan skina! :heart:
 
X. ZigBee

Eftersom tillökning är på väg skulle jag vilja prova dessa som babymonitor. Rörelsesensor, mikrofon och raspberry pi. Bebis vaken och ledljus tänds i hela huset för att kunna navigera mellan legobitar som den äldre lämnar efter sig. Har tyvärr aldrig kunnat motivera inköp för frun med prislappen de ligger på men nog tror jag hon skulle bli nöjd :)
 
X: Zigbee

Döttrarna har länge önskat sig att vakna till "soluppgång" så detta vore ju toppen för att se om de kunde vakna och vara lite gladare på morgonen... :)
 
X Ziggbee
Skulle vara perfekt att kunna styra färgen på lamporna efter vilken stämning som man önskar i hemmet.
 
Svaret är X


Vi bor i ett gammalt hus från 1923 och det verkar som den som byggde huset var lång. För lampknapparna sitter 150cm upp. Det hade ju varit smidigt att kunna tända via telefon istället för att ha trappstegar åt barnen när de ska tända i sina rum! Frun har en babybjörn pall för att nå. Kort sagt har vi ofta släckt hemma och det är ofrivilligt!
 
Elina Blom Westergren Elina Blom Westergren skrev:
Vinn populära kitet för att styra belysningen med mobilen

[bild]

Vill du kunna styra belysningen från mobilen utan att installera ett komplett smart hem först? Philips har en supersmidig lösning för detta som går under namnet Hue. Det är ett kit med smarta lampor som kan installeras i dina befintliga armaturer. Produkten fungerar dessutom med en rad smarta hem-lösningar vilket gör att du kan bygga ut systemet i din egen takt. Veckans vinnare tar alltså hem ett Philips Hue startkit med Bridge och tre GU10-lampor från smarta hem-butiken M.nu. Just det här kitet innehåller lampor som gör att du kan välja mellan fyra olika inställningar, plus att det medföljer en dimmer.

Totalt värde cirka: 1 800 kronor

Så här tävlar du:

Allt du behöver göra är att svara på en fråga samt motivera varför just du borde vinna.

Fråga: Vilken standard bygger Philips Hue på?
Svaret hittar du här: [länk]

1. X10
X. ZigBee
2. Z-wave

Posta ditt svar och din motivering i den här tråden. Vinnaren utses fredag 25 januari.

OBS: Vi förbehåller oss rätten att utse en ny vinnare om vinnaren ej kunnat nås före fredagen 2 veckor efter det att den dragits.

-----------------------------------------------
Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.

Vinsten skickas till vinnaren direkt från M.nu. Meddela i den här tråden när vinsten har anlänt hem till dig, så att vi har koll på logistiken.

Vi tackar M.nu för att de sponsrar den här tävlingen.
Svar: ZigBee

Motivering: Jag vill bygga upp ett system som ger en varm och välkomnande känsla och får mig att känna mig hemma.
 
X. Zigbee

När jag är trött och kommer hem från jobbet vill jag inte gå runt i hela huset och släcka efter min mörkrädda sambo, detta kitt skulle hjälpa mig att komma i säng i tid och spara en hel del gräl om att släcka i rum vi inte är i, samt dra ner elräkningen och på så sätt spara på miljön! :love:
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.