Vinn populära kitet för att styra belysningen med mobilen

Philips Hue startkit med en dimmer, Bridge och tre LED-lampor för smart belysningsstyrning via mobil.

Vill du kunna styra belysningen från mobilen utan att installera ett komplett smart hem först? Philips har en supersmidig lösning för detta som går under namnet Hue. Det är ett kit med smarta lampor som kan installeras i dina befintliga armaturer. Produkten fungerar dessutom med en rad smarta hem-lösningar vilket gör att du kan bygga ut systemet i din egen takt. Veckans vinnare tar alltså hem ett Philips Hue startkit med Bridge och tre GU10-lampor från smarta hem-butiken M.nu. Just det här kitet innehåller lampor som gör att du kan välja mellan fyra olika inställningar, plus att det medföljer en dimmer.

Totalt värde cirka: 1 800 kronor

Så här tävlar du:

Allt du behöver göra är att svara på en fråga samt motivera varför just du borde vinna.

Fråga: Vilken standard bygger Philips Hue på?
Svaret hittar du här: https://www.m.nu/philips-hue-kit/hu...&utm_content=&utm_campaign=Tavling_byggahus_1

1. X10
X. ZigBee
2. Z-wave

Posta ditt svar och din motivering i den här tråden. Vinnaren utses fredag 25 januari.

OBS: Vi förbehåller oss rätten att utse en ny vinnare om vinnaren ej kunnat nås före fredagen 2 veckor efter det att den dragits.

-----------------------------------------------
Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.

Vinsten skickas till vinnaren direkt från M.nu. Meddela i den här tråden när vinsten har anlänt hem till dig, så att vi har koll på logistiken.

Vi tackar M.nu för att de sponsrar den här tävlingen.
 
  • Gilla
Amazon65 och 5 till
  • Laddar…
X. ZigBee

Jag har idag en hemautomatiseringslösning som består av många olika trådlösa standarder. Det är dags att rensa upp och efter att IKEA valde ZigBee som standard så verkar det vara denna som gäller tillsammans med WiFi för de saker som inte passar sig för ZigBee. Jag vågar dock inte lita på att IKEA sköter sig med mjukvaruuppdateringar mm över tid, så Philips känns som en bättre lösning. Med detta kit så skulle jag kunna ta bort en hel del osäkra 433MHz-lösningar från hemmet, så detta är precis vad jag behöver.
 
X. ZigBee

Jag har ett stort teknikintresse men inte kommit igång med mitt smarta hem ännu. Det har hela tiden fallit pga. dyra buss system och krångliga styrningar, ekonomin finns inte heller till detta i nuläget. Jag fick upp ögonen nu i vintras för Philips Hue och ville köpa ett startkit. Min sambo var dock inte helt såld på konceptet och tyckte att vi borde prioritera annat i hemmet. Så jag hoppas att jag får en chans att vinna denna tävling och på så vis kunna visa min sambo att detta verkligen är något vi behöver. Och så att jag sedan kan bygga ut detta till alla rum i lägenheten och sedan i vårt hus som vi inom kort ska bygga.
 
X. ZigBee

Vi håller på att totalrenovera ett hus från -55 från grunden och har kommit en bra bit på vägen. Det börjar bli dags att grotta ner sig i teknik istället för dränering och plåttak. Vi har precis införskaffat oss en Smart-Tv från Philips där ambilighten kan styras med hjälp av Hue. Tyvärr är det inget vi har i dagsläget och måste prioritera annat än så länge. Vår nyfödde son äter även han ur Philips avent nappflaskor varför det skulle vara kul att fortsätta på Philips-spåret!
 
X. ZigBee

Jag är lat. Vore grymt skönt att kunna släcka lampan utan att resa mig från soffan!
 
  • Gilla
Maria T
  • Laddar…
X. ZigBee

Sitter idag med ett gäng 433 uttag inkopplade och letar efter den "#%& fjärrkontrollen, sambon letar efter ¤#%& kontrollen och det slutar med att lamporna stängs av med knappen på tråden. Dagen efter börjar mörkret falla igen och vi letar efter "!#"¤% kontrollen till någon av oss minns att vi släkt med knapparna på lamporna. Lamporna tänds inte... har någon tryckt på den #¤%& kontrollen? Uttagen rensas snabbt och lamporna tänds på hederligt vis. Två dagar senare dyker kontrollen upp och 433 systemet kopplas in igen, till kontrollen försvinner igen. Rädda mig med en app.
 
X. ZigBee
Byggde hus 2012 och inte tänkte vi som en belysningsarkitekt. Behöver piffa upp en belysning som går att reglera och variera.
 
X. ZigBee

Hemma arbetas det med att minimera klimatpåverkan på alla fronter, vilket kan vara utmanande på en studentbudget. Det här paketet skulle göra en stor skillnad då det drar mindre än nuvarande belysning vi har samt går att kontrollera på ett smart sätt.
 
X: zigbee

Så att vi kan tjocka till oss och slippa den vardagsmotion det innebär att tända/släcka ljusen. Ps, har redan bunkrat upp med rikligt med chips till vår resa mot kilona.
 
A
X. Zigbee.

Because i'm worth it ;)
 
GustavN
X. ZigBee

Frugan är trött på att springa runt och leta upp nexa fjärren som barnen brukar ta och leka telefon med. Fjärren styr de flesta lamporna hemma, gammalt skit. Så hade velat få en kick i baken att byta upp mig med nya system som fungerar bättre och barnen kan ha nexa fjärren för sig själva. Alla nöjda med andra ord :)
 
x. ZigBee

Jag som har suttit och velat i ett par veckor om jag ska köpa Philips Hue eller Ikea trådfri till hemmet skulle detta vara perfekt om jag vann så har ni bestämt åt mig :p
Behöver verkligen någon automation av lamporna hemma då jag är själv går jag runt i ett mörkt hus medans om flickvännen är här är det ljust överallt och jag får gå upp ur sängen för det glöms att släckas här och där! Börjat titta mer på utebelysning också så då är ett startkit ifrån philips hue en bra början att bygga ut i trädgården också :D
 
X : zigbee

Så man kan ha disko i pojkrummet!
 
X. ZigBee

Som glada amatör håller vi på att bygga en sommarstuga. En stuga som förhoppningsvis står helt klar till sommaren. Stugan kommer ha bredband varvid vi har beslutat oss för att göra den "helsmart"! Om pengarna räcker vill säga ;).

Att vinna grundpaketet från Philips Hue hade varit en mycket bra start på en ljus resa!
 
X. Philips Hue är baserad på ZigBee

Har en väldigt mörkrädd 4-åring som inte vågar gå in i mörka rum och hämta sina saker. Då får man följa med och tända lampan. Hade varit smidigt att kunna tända med mobilen istället. Han är inte heller så bra på att släcka efter sig så då skulle pappa kunna släcka på övervåningen när han sitter nere i soffan.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.