Hur kan vi få igång våra oljeelement som är vana vid 10gr grundvärme. De har kylts ned på grund av storm/elavbrott. Det går trögt att vrida på temperaturratten också. Vad göra?
 
Oklar beskrivning. Vad är det för element vi talar om? El eller vattenburna?
 
Ett elelement tar inte skada av att vara avstängt. Hör du inte hur termostaten klickar eller om någon lampa lyser på elementet när du vrider på termostatvredet?
 
  • Ingen lampa brukar lysa finns som en röd liten tryckknapp som jag masserar. De tickar när termostaten slår om vilket inte sker nu då de är ”döda”...jag värmer nedtill med hårtorken, till ng nytta? Proppar och el fungerar i övrigt. Det är bara elementen som inte vill efter stormen. Snälla fler tips!? QUOTE="Yvonne lillvreten, post: 3175041, member: 195141"]Hur kan vi få igång våra oljeelement som är vana vid 10gr grundvärme. De har kylts ned på grund av storm/elavbrott. Det går trögt att vrida på temperaturratten också. Vad göra?[/QUOTE]
 
Oljefyllda element brukar inte ta skada av att vara avstängda. Det är inte så att en säkring gick när strömmen kom tillbaka efter strömavbrottet? När det är porslinssäkringar (gammalt proppskåp) kan den lilla brickan på "proppen" ibland vara kvar trots att säkringen har brunnit.
 
Har det varit riktigt så termostaten kan ha frusit? kör på med hårtorken isf
 
Har elementet ström så borde de funka lika bra som före avbrottet, mät först så du har spänning där, är det trasigt köp en värmefläkt på jula eller byt element.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.