Vulcan61
vi behöver ett utanpåliggande uttag på en vägg. Lättaste att koppla in sig på är såfall kabeln som är klammrad utvändigt mot taket. Den går till en luftvärmepump. Är det helt tokigt ta ström därifrån? Vet att dom flesta rekommendera egen säkring till pump. Tror det är 16Am där också. Uttaget ska såfall användas till en router enbart
 
Redigerat:
Det verkar jobbigt. Då skulle du behöva kapa kabeln, sätta in två kopplingsdosor med en bit kabel emellan, samt en avgrening till routeruttaget.
Det är nog inte olagligt men strider mot kravet att en elanläggning ska vara översiktlig och välstädad. Vid senare underhåll är det ingen som räknar med att det uttaget hänger på VP-kretsen.
 
Vulcan61
Går det inte bara kapa kabeln. Sedan sätta envägsuttag. Sedan går den ju vidare till pumpen. Finns väll uttag med 2 poler för N L skyddsjord. Uttaget ska sitta högt upp på väggen. Nästan vid taket
 
Om du bara kapar så kommer trådarna att vara för korta. Men man kan ju kapa och byta ut kabelsnutten i endera riktningen, för att slippa ha två dosor.

Det är väl inte jättelysande att ha något mer på den gruppen, men å andra sidan så drar ju en router försumbart med ström.

Det låter som uttaget kommer högt upp på väggen? Blir inte det konstigt?
 
Vulcan61
Nä det är i källaren lågt till tak. Så det blir snyggt ha den där i ett hörn!! Syns knappt. Nä dra ju knappt nått. Så borde inte var nått problem. Då den måste flyttas hit för att ha mottagning i hela huset. Ja kanske blir trångt utan kopplingsdosa.
 
Jag avråder bestämt. Låt VPn få ha sin gruppledning i fred och dra fram en ny till uttaget. Om VP är ansluten via uttag kan man möjligen se det som ok, men inte om den är fast ansluten och ensam på gruppen.
 
Vulcan61
Bo.Siltberg Bo.Siltberg skrev:
Jag avråder bestämt. Låt VPn få ha sin gruppledning i fred och dra fram en ny till uttaget. Om VP är ansluten via uttag kan man möjligen se det som ok, men inte om den är fast ansluten och ensam på gruppen.
Ok kanske bäst så! Tack för svaren
 
Vulcan61
Det är i en korridor i källaren där den ska sitta. Finns ett rum intill där det sitter kulodosa där man kunde ta ström också.. Detta rum är ojordat. Och i korridoren finns det ett jordat uttag längre bort. Så då går även detta alternativ bort. Då man ej få blanda jord och ojordat i samma rum.. hmmm
 
Vulcan61
Routerns strömadapter ger 12 v. Om man nu gör ett hål tex bakom rotuter. Routern hänger på väggen. sedan för in sladden genom väggen. Ev i ett vp rör. Sedan sätter man kontakten i rummet bakom där ström finns.. Inte den bästa lösning. Men skulle det vara godkänt? Bästa hade ju varit få ut strömmen från rummet till korridoren. Men då blir det ojordat och jordat vilket gör att det skiter sig
 
Redigerat:
Vulcan61
Så ser den ut
 
  • Svart strömkabel med en rund kontakt mot en träbakgrund.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.