När jag skulle köpa epoxy mailade jag flera butiker där jag beskrev mitt projekt. Jag fick bäst tips och hjälp på https://www.wsochcompany.se

Så jag rekommenderar att köpa där. Det finns olika sorter med olika karaktär, och det gäller också att blanda rätt för att få rätt hårdhet.

Jjag byggde en elgitarr i wellpapp och den är stenhård av ca 1 kg epoxy.
 
Carbix (tex) har också gjutepoxy om man ska köpa från Sverige. Eller Easy Composites i England, de har en hel del guider/info också. Har inte provat gjutepoxy själv men den ska vara klarare och krymper antagligen mindre än vanlig till laminering (dvs mindre risk för sprickor när man gjuter tjocka grejer). Antagligen är risken för bubblor mindre med en sån också.

Angående handskar så bör de vara av nitril. Många system är ju fria från lösningsmedel så det är mest vid hudkontakt som epoxy är ett problem (även vid slipning av härdat material). Bäst är att våtslipa.
 
Jag har jobbat med träbåtar och har haft bäst erfarenhet av ett märke som heter West System för att få exakta blandningsvolymer
Jag har köpt det på Hjermans https://www.hjertmans.se/search?q=west system epoxi Dyrt som f..... Det kanske finns billigare som är lika bra. Tipsa i så fall.
 
Hej

Jag har köpt epoxy på swedendro tools.
Har lite funderingar på att göra ett slab table.
Dom har många olika färger som kan tillsättas i blandningen.
Jag har börjat experimentera med deras epoxyinfärgningar.

Mvh

Jonas
 
  • Gilla
Charly Lima
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.