B
Absolut! för att inte tala om hur det ser ut rent estetiskt. Där är en vinkel nästan alltid att föredra framför en limpa :)

J justusandersson skrev:
En rak förlängning är oftast enklare ur teknisk synpunkt och billigare. Kostnaden bör dock relateras till nyttan, något som tyvärr ofta förbises när det gäller bostadsbyggande i Sverige i största allmänhet.
 
Vi planerar att bygga ut i vinkel dock blir inte vinkeln så djup eftersom vi begränsas av vår avlånga tomt. Vi hade annars fått en väldigt märklig planlösning med genomgångsrum.

Vi försöker just nu att få in offerter på bara skalet. El och vvs tar vi separat. Det som troligtvis drar iväg ekonomiskt är takanslutningen mot befintligt tak och förstärkning av befintligt hus.
 
Just det, jag glömde de estetiska aspekterna. En limpa som blir längre är inte så kul. Sedan kan man få problem beroende på tak och fasadmaterial på det befintliga huset. Murade och putsade hus är svåra att förlänga. Papptak måste man lägga om helt. Även tak med tegel eller betong kan vara svåra att skarva på.
 
För att uppdatera hur det går med den tänkta utbyggnaden så kan jag meddela att det inte blev någon. Det gick inte att få bygglov. Vilket har medfört att vi flyttar. Men, det finns planer på att bygga ut det nya huset också, givetvis i vinkel =) För att få det enklare, snyggare, bättre blir det förmodligen en till huskropp med pulpettak som placeras bredvid det befintliga huset
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.