Nu är det så att jag funderar på att bygga ett 130kvm stort 1 plans hus på en 2500kvm tomt i Uppsala, någon som vet ungefär vad det kan kosta ?

Mvh Evert
 
Kolla med din kommun. På Tyresö t.ex. står detta: "Avgiften för olika typer av bygglov och bygganmälan varierar beroende på många olika faktorer. Som exempel kan nämnas att avgiften för bygglov och bygganmälan är cirka 13 000 kronor för en villa i 1 ½ plan om 120 m2 byggnadsyta med fristående garage på 40 m2. För vissa områden tas avgift också ut för kommunens arbete med detaljplaner och fastighetsplaner."

André

 
Hej,

Fick just räkning på Bygglovsavgift: 4500kr

Sen står det: Avgift för bygganmälan beräknas efter byggsamrådet... Få väl se vad det blir.

 
I kommunerna kring Stockholm får man räkna med totalt sätt ca 40 KSEK i avgifter till kommunen för att bygga. Detta inkluderar nybyggnadskarta, mätnminga av husets exakta position, bygglov, slutintyg..., men inte väg- och vatten avgifter, elanslutning od. Många smygskatter blir det i vårt vakra land...
 
Vi betalade 22.500:- i avgift till kommunen i Stenungsund. Det inkluderade bygglov, bygganmälan, nybyggnadskarta, utstakning och kontrollmätning.
Vi bygger ett 1 1/2 plans hus med en platta på ungefär 110 kvm, och ett dubbelgarage med förråd på ca 50 kvm.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.