Kan man pruta på kommunens tomt priser någon som vet. Är nämligen intresserad av en tomt som varit ute till försäljning ett tag men ej sålts så vad tror ni??

//malin
 
Kan man anföra objektiva skäl till varför det begärda priset är för högt borde det gå att "pruta" även på en kommunal tomt. Är skälen däremot subjektiva, såsom att man inte har råd eller för att man vill pruta överhuvudtaget, likt basaren på "Mallis" brukar kommunen knappast falla till föga. Det bör kommunen faktiskt inte heller göra eftersom det ytterst handlar om att hushålla med medborgarnas (skattebetalarnas) pengar.

Även om det förhåller sig så att priset är för högst satt ur objektiv syn kan ändå kommunen vara negativ till att gå ner i pris. Det kan nämligen vara så att tomtförsäljningen är samhällspolitiskt betingad och oppositionen kan vara emot en försäljning. Då gäller det för majoriteten att visa att de minsann fick i alla fall bra betalt för den egendom som oppositionen satt sig emot att sälja.

Lycka till! :) :) :)
 
Har tomten varit ute på försäljning och det inte finns något slags kösystem som kan vara orsaken till att den funnits tillgänglig så länge så visst för all del, gör ett försök. Du har inget att förlora på det!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.