När jag jobbar ute kör jag i vanliga arbetsbyxor med ett par craft långkalsonger och sen ett par woolpower över dom.

Vanliga jobbarskor med ullstrumpor

Sen på överkroppen kör jag t-shirt, tröja och en jobb man jacka.

Sen mössa, buff och lämpliga fingerhandskar.

Funkar hur bra som helst ner till ca 20-25 minus. Börjar det krypa ner mot 30 och man ska stå ute så brukar vinteroverolen åka fram.
 
Lite utanför ämnet, men det är skillnad på kyla och kyla.
Jobbade i Lappland nu i veckan, det var runt -15 på morgon och kvällen och som varmast -9 mitt på dagen, klarblå himmel den lilla stund solen orkade upp.
Hade bara vanliga kläder på mig, givetvis långkalsonger och vinterjacka, skorna var helt nya Jallas med en fårskinssula i (nya skor är betydligt varmare än dom man trampat runt i ett år)
Peltorlurarna över öronen. Var ute 13 timmar i sträck och frös inte det minsta.
Åkte hem i torsdags och klev utanför dörren här i Stockholm med samma kläder på fredagen, -3 och mulet. Kylan skar genom ben o märg som en kniv, kändes som jag skulle frysa ihjäl under dom 100 meterna till bilen.
 
KnockOnWood KnockOnWood skrev:
Och se till att du får skor med spiktrampskyddad sula och stålhätta!
Nej, inte stål i vinterskorna. Det leder bort värmen.
 
useless useless skrev:
Nej, inte stål i vinterskorna. Det leder bort värmen.
Jo, det stämmer men tursamt nog är moderna ”stålhättor” ofta i kompositmaterial.
 
Jag fryser lätt om fötterna så jag har ett par nokian naali gummistövlar då det blir riktigt kallt. Tunga som fasiken men har tjänat sitt syfte i många år.
 
DennisCA DennisCA skrev:
Jag fryser lätt om fötterna så jag har ett par nokian naali gummistövlar då det blir riktigt kallt. Tunga som fasiken men har tjänat sitt syfte i många år.
Jag har också kalla fötter, vintertid får jag tillföra värme med elskosulor.

Kopplade till ATVn https://www.gooffroad.se/tillbehor-atv/handtagsvarme-atv/symtec-varmesulor.html

med batteripack Therm-ic Thermicsole, hittar inte min modell (har väl utgått men låg på närmare 3.000kr. sulor och batteripack)

https://www.outnorth.se/therm-ic/set-3d-c-pack-1300b#Red

Båda ger fantastisk värme :love:
 
Har strumpor med värme, laddningsbara batterier, styrs med en app i telefonen, håller 4-6 timmar. Mins inte namnet, men dyra var dom.
 
Kan det vara dessa.

Therm-icPowersock Set Uni S-1200
 
Hur funkar det med strumporna? Håller de fötterna varma?
 
Funkar om man använder dom från början, men det går inte att tina upp redan frusna fötter, finns en power funktion som höjer effekten en stund, men kör man den flera gånger tar batterierna slut fort.
Ska man jobba en heldag, bör man ladda över matrasten.
Kompisen har en äldre modell utan app som han använder på pass vid älgjakten, han är väldigt nöjd med dom, själv har jag inte använt mina så mycket, jag har sällan planerade jobb i frys, och det är bökigt att byta strumpor i bilen.
 
  • Gilla
A.G
  • Laddar…
Tokslut Tokslut skrev:
Jag har några par Jalas, trevliga kängor

[länk]
Jag har Jalas, både lågskor och filtfodrade vinterkängor. Vinterkängan med dragkedjeöppning på sidan är varm och skön även i 30 minus. Jo, jag har provat. När det är så kallt att det biter i ansiktet och man måste täcka all hud är fötterna varma och goa. Även lågskorna är oerhört komfortabla. Jalas kör med dural i tåhättan och har bra läster för nordiska fötter. Enda nackdelen är priset. Jag får skor via jobbet så vet inte priset till konsument men det är dyrt. Dock levererar Jalas. Och slitstyrkan är bra.
 
  • Gilla
Dortmunder DAB
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.