Hej,
jag bor i bostadsrättsförening i fastighet byggd 2014. Har problem med byggherre/entreprenör som lägger alla svårare fel både nya och från besiktningar i utredningar.
Vi har flera fel som t ex att Toalettinnehållet hamnar i golvbrunn i duschutrymme vid spolning. För att få ut spolinnehållet måste den boende spola ur golvbrunnen med duschslangen. Ett fel som anmälts för flera år sedan. Beskedet vi får från byggaren är att det pågår en utredning och att inget kommer att göras förrän utredningen är klar. Damen som råkat ut för problemet är närmare 90-år. Problemet är att vi inte vet hur vi kan driva frågan för att få felet åtgärdat.
Ett annat fel som anmälts för flera år sedan är att vi har takläckage in till våra förrådsutrymmen. Vi vet ganska säkert vad felet består i men också här menar man att det pågår en utredning och att inget görs för.än den är klar.
Vi har också flera andra allvarliga fel med samma svar från byggherren.
Jag har på olika sätt försökt få tips på vad i kan göra. Har pratat med Boverket, kommunens jurister på byggnadsnämnden, med flera, men ingen har något tips.
Finns någon här som kan ge ett råd?

MVH ... Bosse
 
* Ring varje vecka och fråga hur det går med utredningen
* Stäm dom inför tinget
* Gå till massmedia med problemen
* Åtgärda felen och skicka räkning till byggherren
 
  • Gilla
wzytwf
  • Laddar…
J
Att åtgärda kan bli att ni får stå för det själva . det med att hänvisa till utredning är bara för att förhala det hela , kanske det finns ett datum som gör att dom klarar sig undan och inte längre har ansvar för något .
Så det ska till lite annat , skriv ett brev med allt som ni har framhållit , sätt ett sista datum för åtgärd ca 3 månader , skicka som rekommenderat till företaget , inte någon person om det inte är en enskild firma , då ska brevet gå personligen ,
Dom , den kan inte svära sig fria på att inte läst iom att det har kvitterats ut , OBS ingen avsändare på reket , går bra att skicka så . Ni ska även framhålla i brevet att om ingen åtgärd görs kommer ni att åtgärda felen på deras bekostnad , men var bered på att ni får betala i föst hand och begära regress senare i tingsrätt eller med fogdens hjälp , NI bör även kolla upp företagets ekonomiska status med en full kreditupplysning , ingen halvmesyr då , gör rätt från början , juridikens vägar är krokiga och lätt att hamna i diket
Och inte minst allt ska vara skriftligt och kopieras , arkiveras i er pärm , annars står ord mot ord och då blir det inget
 
  • Gilla
wzytwf
  • Laddar…
Det där måste ju ha kommit upp i 2-årsbesiktningen? Dvs det finns ej åtgärdade punkter från den? Där brukar det framgå när det ska vara åtgärdat. Ni närmar er 5-årsbesiktningen, så då kommer det upp igen. Vad gör styrelsen?
 
För det första, den ursprungliga byggaren kommer INTE att åtgärda detta, såvida ni inte sätter hårt mot hårt.

Ta in offerter från andra byggare på vad en åtgärd kommer att kosta. Och ta beslut om att åtgärda. Skicka ultimatum till byggaren, ge dem 2 - 3 månader, annars låter ni en annan byggare åtgärda. Om era offerter ex. anger att badrummet blir fixat på 4 veckor, så är det inte orimligt att ge er byggare 5 veckor i ultimatumet. Att den nya byggaren kanske vill ha 3 månader inklusive tid fram till byggstart hör inte hit.

Men räkna med att det är ren bonus om ni lyckas få ut något av er gamle byggare i slutänden, han kommer hellre att konkursa sitt bolag än att betala något.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.