Tack för alla svar. Lutar åt att bygga ett podie/pall ca 30-35cm högt som aggregatet får stå på. Elkablen kommer ut från väggen på ca 25-27cm höjd. Tanken blir att koppla elkabeln till sköjtätt dosa under aggregatet (ca 10cm under) dvs. i samma höjd som elkabeln sticker ut nu, fästes genom plåten, därefter gummikabel till aggregatet.
Kontakt med elektrikern skall tas imorgon för att stämma av om han tror att detta kan funka.

Men vad tror ni om den lösningen?

Höjd till taket efter man höjt aggregatet blir 120cm, vilket även är gränsen för minsta avstånd mellan vedeldat aggregat och tak (detta är ett elektriskt aggregat varpå det bör vara samma/lindrigare krav tänker jag).
 
Är det inte enklast att borra ett nytt hål för kabeln och sätta igen det gamla? I värsta fall köpa en ny plåt om den måste vara intakt.
 
  • Gilla
johel572
  • Laddar…
Bowser
Minimihöjd till tak står också i manual.. 950mm, så det är safe..
Håller dock med om att borra nytt hål är enklast än att bygga nån form av podie.
Eller köpa den där tillbehörsplåten som tipsades om, så man blockerar värmen åt det hållet.
 
Tycker att bygga ett podium før aggregatet är något bakvänd lösning, mycket jobb och dåligt estetisk resultat.
Demontera plåten och slitsa inn kabelröret i panelen(ev demontera panel-är ju nära hörnet-inte så många brädor) så att du får den längre ned.
Men egentligen ärLösningen med kopplingsdosa och gummikabel utmärkt. Man kan ju placera aggregatet lite grann längre ut än 10 cm från dosan och laga en liten värmeskjöld av plåt runt dosan, kan inte tänka mig att det skulle vara problematiskt...
Mvh
Sakke
 
  • Gilla
Hemmakatten och 3 till
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.