Det finns tillsatser till epoxy som är avsedda att färga den svart. https://epoxibutiken.se/produkt/nm-fargpasta/

Jag skulle rekommendera att inte lägga för mycket jobb på den lagningen. Dels därför att du aldrig kommer att få det riktigt snyggt och dels därför att det blir så försmädligt att ha lagt jobb på det när sprickan sprider sig. Många som renoverar köket säljer sina gamla kök. En begagnad häll blir mycket bättre än en reparerad. Och inte nödvändigtvis så dyr.
 
  • Gilla
Ruttenrot och 4 till
  • Laddar…
Knåd epoxi är smidigt.
 
Såg ett test på olika epoxilimmer, JB-weld var bäst har jag för mig.
Det är mörkgrått också så det kanske vore nåt,
https://navx.se/produkt/jb-weld/
 
Biltema har också en grå stål epoxi. Hållfasthet här är nog inte kritiskt utan det gäller att bara få till en snygg slät yta
 
Är det Ikeas 70cm häll som monteras i 60 skåp? Har en sprillans sådan stående du kan få köpa för 2000. Den är inte ens uppackad.
 
  • Gilla
Krokodilen31
  • Laddar…
Fixade en liknande skada med svart Sugru. Det funkade bra i ett par år, sen drog sprickan iväg över hela hällen och jag fick köpa en ny. Tror Loctites variant är hårdare vilket antagligen är ännu bättre, syftet med lagningen var dock mest att eliminera risken att skära sig och inte göra den riktigt lika synlig.
 
  • Gilla
Höga Berget
  • Laddar…
Nu har sprickan spridit sig så det får bli att köpa en ny Tack alla för bra tips.
 
R Robert-san01 skrev:
Är det Ikeas 70cm häll som monteras i 60 skåp? Har en sprillans sådan stående du kan få köpa för 2000. Den är inte ens uppackad.
Denna är tyvärr mindre, 58x52cm.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.