Vi skall till våren få en Hornbach till Malmö/Burlöv. Eftersom vi är i full färd med att köpa in en massa till huset som börjar byggas vilken dag som helst blir man ju nyfiken på en ny kedja som skall etablera sig.

Låga priser?
Bra sortiment?
 
Immobil skrev:
Hornbach är stora i Europa och är i stil och prissättning som Bauhaus. Här finns mer info: [länk] ;)
Tack!
Hemsidan har jag hittat till, men jag var mer ute efter den typ av personliga omdömen som du just delade med dig av.
 
Hej,

Har en hel del erfarenhet av Hornbach i Göteborg efter ett ett flertal byggprojekt.

Prisnivån varierar. De är generellt billigare än Bauhaus, men ofta är Clas Ohlson, Jula eller Coop Forum billigare.

Deras prisgaranti betyder inte alls att de är billigast (varning!). Dessutom är det svårt att jämföra (deras ide) eftersom de ofta har egna märken (se nedan).

Sortimentet är imponerande på ytan. Dock är det på många områden tydligt influerat av Tyskland/Syd-Europa (ex. badrum/kakel/klinker), med deras stil, kvalitet etc. Dvs först blir man helt överväldigad, sen kvarstår bara ett fåtal produkter som verkligen är tänkbara att köpa.

Om man skall bygga hus (kök/badrum) och vill ha kvalitet och stil som håller, har Hornbach inte så mycket annat än andra byggvaruhus, och inte direkt lägre pris (såvida man inte köper deras egna märken). Och eftersom märkena är udda kan man nog inte veta om reservdelar, tillbehör finns motsvarande andra mer traditionella märken (ex. lås, fönster, verktyg, gasol).

 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.