Är det en dålig idé att lägga el golvvärme under klinkers på källargolvet? Det kommer att bli komfortvärme, finns anslutning till radiator för vattenburen värme också.

 
ja det är en dålig idé...

Troligen har du ingen isolering nedåt vilket att värmen kommer göra allt för att värma upp marken nedåt.. dvs gå för fullt..

kostar bara en massa pengar..

det man får göra är att bila upp golvet dränera & isolera, gjuta, på med golvvärme.. fast då är det väll lika bra att köra med vattenburet när man ändå håller på..
 
Det är en begränsad takhöjd på 186 cm. Vill inte bygga upp för mycket. Jag är inte ute efter att värma upp källaren med elgolvvärmen, utan endast att golven skall vara behagliga att gå på.

Kan det uppstå några fukt problem ?


 
fuktproblem tror jag inte.. borde snarare torka ur plattan.. Vilket bara är bra.. du får en torrare och varmare källare..

Ofta när det gäller golvvärme så han man sen sensor i golvet som känner av temperaturen..

Alternativet är att du han sen sensor på väggen som känner av temperaturen i luften vilket sabbas då du har en annan uppvärmning änn den i golvet.. = golvet skulle aldrig/sällan vara på..

I vilket fall som hälls Säg att 18 grader är ok i komfortvärme..

Dock så är Marken kallare änn så säg 15 grader vilket kommer att göra att Elvärmen måste jobba upp värmen i marken till 18 grader.. dvs.. Marken suger ut värmen.. Golvvärmen får hela tiden jobba med att försöka hålla 18 grader..

Utan isolering är det tyvvär att pissa i motvind..   :-[
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.