Hej.

Vi håller på att bygga om en altan med tak på ett torp vi har på gården.
Vi ska göra de till ett nytt rum och lägga panel och tegeltak istället.

Krävs de en besiktning av detta projekt?

Mvh Richard
 
Första frågan är väl om du behöver bygglov eller inte. Hör med kommunen. Om det är utanför detaljplanerat område, och inte räknas som sammanhållen bebyggelse, så tror jag inte det krävs bygglov.

Om det krävs bygglov, så krävs också en del kontroller, de flesta av dessa är egenkontroller där utföraren bara kryssar i ett protokoll, att det är kontrollerat. Protokollet används sedan för att få slutbevis. Normalt krävs också en eller flera besiktningar av en auktoriserad kontrollansvarig. Vid enklare byggen kan man slippa den biten. Svårt att säga om detta är enkelt nog.
 
Bygglov behövdes inget när jag var i kontakt med kommunen. Vi bor på en gård på "landet"
 
Då är ju behov av besiktning mer för din egen del. Om du anlitar en lokal byggare för detta, så kan det vara bra att ha med i avtalet att du vill ha in en slutbesiktning, och se till att även betalningsplanen kopplas till besiktningen så att minst 10% skall betalas efter godkänd besiktning.

Sedan om du är bekväm med att själv se att det verkar vara rätt utfört, så kan du välja att skippa besiktningen. Om det finns saker som du är osäker på, men som inte är solklart fel, så kan det vara skönt att ha med detta om besiktning redan från början, så behöver det inte bli en misstroendeförklaring att du låter besiktiga arbetet.
 
Tack så mycke för svar!

Vi har en bra dialog med de snickarna vi valt.
Samt att de fått goda rekommendationer av grannar och andra vi pratat med.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.