Hej.
Vi skall bygga nytt i Skåne. Vi har bestämt oss att huset skall byggas upp med sten. Jag har haft kontakt med ett bolag som heter Europa Hus. Vi fick ganska bra intryck från säljaren. Har ni hört ngt om företaget? Har ni ngt annat bolag som ni kan med gott samtvete rekommendera? Tacksam för svar.
 
Både Örementhus och Haak´s Stenhus har funnits länge i branschen.
Europahus har jag däremot inte hört något om.
 
Vi har nyligen skrivit kontrakt med Europahus. Huset ska byggas under våren så till sommaren kan jag berätta hur det har gått...
 
M
Bygger ett Finjahus. Kanon. Fick väggarna i torsdags då det var full snöstorm men tack vare det är betong på insidan också så hände inget. Huset sattes ihop på 4 timmar, sen hade vi helgen på oss att skotta och igår och idag har taket kommit på. Skall man bygga på vintern är detta kanon.
Tack vare detta systemet med helgjutna väggar så slipper vi gipsa på insidan. Det är bara att måla + att fönsterkarmarna redan är klara.
MvhCarina
 
Hej alla ni som har svarat. Väldigt tacksam. Träffade idag RoxiStenhus. Ganska så ungt bolag men ändå har tillverkat många hus, speciellt här nere i skåne. Är det ngn här som har ett Roxi hus. Själv fick vi en bra kontakt med säljaren, men det är ju deras jobb. Men iallafall.

Vi skall även träffa Örementhus. Finns det andra bolag som man kan lyfta fram? Kan man gå till en liten byggfirma? Blir det dyrare? Ja, jag är ute efter att få så mkt hus för så lite pengar som möjligt, hehe. Tack och fortsätt att skicka in tips.
 
Hej Carina, bara nyfiken. Hur stort hus bygger ni och vad kostar kalaset (mest intresserad av priset på stommen om du har det) Gör ni det själv eller har ni folk som reser/bygger det till er?!

Tacksam för svar!

/ Soffipropp2
 
M
Hej
Vårt hus är en plan med två vinklar så vi har 4 betonggavlar. Det är ca 165 kvm stort.
Vi har betong på insidan också (man kan få med bara isolering och reglar=billigare)
Vi har ganska fin struktur och slätt runt förnstren (utvändigt alltså)
Priset man betalar är per kvm vägg. Ivårt fall blev det ca 450 000 kr. Då ingår konstruktionsritningar och ritningar för plattan mm. Det ingår även husresning och fognig i skarvarna som blir.
Är supernöjda hitills. Rekomenderas varmt (det blir ett varmt hus också)
Mvh
Carina
 
Under vårt anbudsförfarande var vi kontakt med ganska många företag!

Roxi eller Flexivillan kunde under 4 månader inte prestera en offert trots massor av påtryckningar.
Europahus seriösa och gav ett bra intryck, trevlig säljare. Föll på att de var dyrare.
Haaks Under våra tre kontakter med dem träffade vi tre olika säljare och deras offert var under all kritik.
Örementhus mycket bra kontakt med säljare och deras offert var helt klart bäst!

Just nu i slutet av vårt bygge med Örementhus och vi är jättenöjda.

//Manderberg
 
Vi ritade ett eget hus utifrån några kataloghus och fick offerter från både Roxistenhus och Örementhus. Båda försäljarna var jättetrevliga, de första offerterna var nästan identiska, 2000 kr skiljde det mellan dem, men vi ville ha ett stenhus så snart som möjligt och Örementhus har en 2 månaders längre prospekteringstid än Roxistenhus (byggtiden densamma), alltså blev det roxistenhus.

Med roxistenhus har man valmöjlighet att välja eget fabrikat på vitvaror, kök mm, vilket är kul men även hemskt jobbigt. " vilken är den bästa diskmaskinen" osv..(färdiga paket finns om man inte vill väja själv)

Har precis fått bygglov :), nu väntar byggsamrådsmötet i eslöv.


 
Anders1010 skrev:
Med roxistenhus har man valmöjlighet att välja eget fabrikat på vitvaror, kök mm, vilket är kul men även hemskt jobbigt.  " vilken är den bästa diskmaskinen" osv..(färdiga paket finns om man inte vill väja själv)
Det är inte bara Roxistenhus som ger möjligheten att välja egna vitvaror! De flesta har nog paket från någon leverantör där man pressat priset lite, men sen är det fritt att byta ut efter eget huvud.

Ta reda på vilka vitvaror ni vill ha(gärna samma märke) gå in till någon mindre vitvaruhandel och be dem räkna på ett pris och därefter prutar ni ner det lite till. Säg att det är till ett nybygge!

//Manderberg
 
Hejsan

Skall du göra mycket själv eller har goda kontakter inom branchen så skulle jag rekomendera Linden villan. de kan leverera allt till dit hus om du så önskar. Eller köper du bara de bitar du vill. Men du får själv hålla i bygget. Vi har byggt en linden villa är mycket nöjd.
se:http://www.lindenvillan.com/

lycka till
 
Det vanligaste tror jag att de levererar nyckelfärdigt, men levererar även stomme eller vad du önskar (dvs är flexibla).

Har själv en Lindenvilla ;)

........och är helnöjd.
 
Hej!

Har själv byggt med Örementhus, och är extremt missnöjd.
 
Om "honda" är så missnöjd så kanske man kan få veta var och när du byggde med Örementhus och varför du är extremt missnöjd?
 
honda skrev:
Hej!

Har själv byggt med Örementhus, och är extremt missnöjd.
Extremt missnöjd kan man vara men det hade varit bra om det var lite mer specificerat än så. Om man nu är på gång att bygga, är det bra om man vet lite mer så att ögon och öron är mer öppna när man träffar dem.

Extremt missnöjd kan vara på det mer personliga planet, om man bara är gnällig :-/

 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.