Hemmakatten
Ja, en sån vore kul att ha :), om det inte vore för priset. Skulle funka (= hög imponatorfaktor 8)) att åka med till lokala sommarpuben (400 m) tyckte sonen.
 
Hemmakatten skrev:
att åka med till lokala sommarpuben (400 m) tyckte sonen.
::) Har gossen tänkt på att han får gå hem efter pubbesöket? ???
 
Helt ärligt hemmakatten!

Du borde nog helt enkelt uppgradera familjen... :)

Annars så är vi i princip samma sits. Något nordväst om sthlm. Frakta och greja med lite av allt inför vårt husbygge.

Såhär långt har vi nog dock bestämt oss för en fyrhjulig mc, med drag. Typ Lifan, 250 cc.

Fördelar:
-Asiatisk import, inte så dyr, ändå garanti
-Får köras med vanligt b-kort, kan alltså i nödfall användas som andra/tredje/fjärde bil.
-Kan även användas att åka ut på mälaren på vintern för lite pimpelfiske.
-Bakhjulsåka med en sådan=Hög imponatorfaktor.

Lycka till!

;-)
/L
 
4-hjulingarna är leksaker inget annat, för seriös användning så skaffa en traktor.. skit i de minsta typ grålle för dom duger inget till och är skitdyra, sikta in dig i storlek av en Volvo 350/430/400 kostar runt 20-25 tusen och klarar allt du önskar och lite till, det där med att meka är inte några problem eftersom dom är outslitliga, skulle dock olyckan va framme så e det skit billigt att laga dom.

 
Hemmakatten
Måste ju rapportera att vi nu är stolta ägare till en Fordson Major Diesel -53. ;D

Vackert blåfärgad mellan rostfläckarna. Motorn går bra, dock måste nytt batteri och vänster broms fixas. Dragkrok bak skall svetsas fast. Har en deal med en av alla våra trevliga blivande grannar att han (som är truckreparatör och gillar att meka med gamla motorer) servar traktorn mot att han får använda den när han vill. Dessutom har han lovat att lära mig/oss köra.

Jag/vi får tacka forumet för alla råd och tips! Utan er hjälp hade vi fortfarande velat och funderat - och förmodligen inte köpt en traktor. :D
 
Hammarn skrev:
Nja, det finns faktiskt transporter...  ;)

Skulle dock inte bli förvånad om Roslagen dräller av fina traktorer som bara väntar på nya ägare, ni får lyssna runt lite bland de blivande grannarna om auktioner och dylikt.
Nu såg jag iofs att du har fått tag på en traktor, Hemmakatten... men som ett tips till dig och alla andra inför framtida inköp av begagnat:

Jodå, det finns mycket att finna här i Roslagen men det är inte många som annonserar på Blocket. Däremot kan det löna sig att då och då kika in på http://www.norrteljetidning.se/ och deras annonsmarknad. :)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.