Satt just och funderade på hur vanligt det är att man brukar sin grill även på vintern. Nog är vi några tappra som går ut i snålblåsten och lagar mat, medan det övriga sällskapet har det mysigt inomhus, men hur många är vi?
För mig tar det ofta emot att gå ut, speciellt efter en lång dag med diverse projekt, snickra, odla, måla, meka osv... Men att få avnjuta en kolgrillad måltid även på vintern är en av livets glädjeämnen enligt mig och med en bra jacka och med vinden i ryggen, kan det vara rätt mysigt att njuta av glödens värme och vinterns tystnad och stjärnhimlen. På ett sätt är det lättare att grilla i mörkret, eftersom man då ser glöden mycket bättre.
Bifogar en stämningsbild på mitt halvfärdiga utekök.
För mig tar det ofta emot att gå ut, speciellt efter en lång dag med diverse projekt, snickra, odla, måla, meka osv... Men att få avnjuta en kolgrillad måltid även på vintern är en av livets glädjeämnen enligt mig och med en bra jacka och med vinden i ryggen, kan det vara rätt mysigt att njuta av glödens värme och vinterns tystnad och stjärnhimlen. På ett sätt är det lättare att grilla i mörkret, eftersom man då ser glöden mycket bättre.
Bifogar en stämningsbild på mitt halvfärdiga utekök.
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Vi har grillen stående ute året runt (har numera en stadig egenbyggd bänk där klotwebern sitter placerad) men använder den kanske max två gånger under kalla tiden. Vill grilla mer men det är mer arbete runt själva matlagandet som då tar tid..
Å andra sidan, vi har scoutträffar varannan helg in i december och då gör vi ju upp eld och de som vill grillar så klart.
Å andra sidan, vi har scoutträffar varannan helg in i december och då gör vi ju upp eld och de som vill grillar så klart.
Det bästa med att vintergrilla är att den härliga doften av grillat sprider sig milsvid runtomkring så alla som sitter inne med sin pannkaka blir avundsjuka..
Grillar minst en gång i veckan året om.
Grillar minst en gång i veckan året om.
Här har jag nog missat något.. Kan du utveckla?ClasseClas skrev:
Allvetare
· Västra Götaland
· 10 374 inlägg
Gasolen är flytande i tuben, när den omvandlas till gasform går det åt energi, därför kyls flaskan ner. Metallflaskorna leder värme bättre och kan då värmas upp av omgivningen.
Grundstött
· Halland
· 28 358 inlägg
Jag saknar ett svarsalternativ: Nej, jag grillar aldrig.
Möjligtvis med undantag för vid glöden efter valborgselden då.
Möjligtvis med undantag för vid glöden efter valborgselden då.
Finns inget alternativ för mig heller. Jag grillar inte utomhus på vintern, jag rullar heller inte bort utegrillen eftersom den är permanent, men jag grillar vintertid inomhus i en bakugn (ja maniska grillfantaster, man kan grilla i en sådan, så ta och bygg en).
Åhh, snacka om att ta bort "känslan" med att grilla, om man gör det typ 1 gång i veckan året om?
Jag har en kollega som grillar ofta, och allting. De grillar till och med falukorv. Sinnessjukt.
Jag har en kollega som grillar ofta, och allting. De grillar till och med falukorv. Sinnessjukt.
Jag tror detta är ett ickeproblem..Johannes Carlsson skrev:
Har haft både metall och komposit och aldrig märkt någon skillnad.
Men det är stor skillnad om tuben stått ute i minusgrader eller inte.
Allvetare
· Västra Götaland
· 10 374 inlägg
Ja det blir ju samma sak, varm tub = lättare för fasomvandlingen