Hej,
Vi ska montera in ett nytt Ikeakök i en gammal lägenhet. Den vägg som köket ska monteras mot kommer att täckas av skåp ända upp till taket. Befintlig gipsvägg som tidigare ägaren satt dit behöver tas bort då reglar verkar saknas.
Min fråga är om det räcker att sätta köket direkt på de nya reglarna och att man endast sätter gips (på tvären) mellan diskbänken och överskåpen eller om man kommer att få några problem med montaget av köket?
 
Mikael_L
Hmmm, men varför?
Några gipsskivor kostar ju bara några hundralappar.
 
Haha ja, men varför? Det tar ju mer tid och arbete än att bara sätta dit hel skiva direkt..? En gipsskiva kostar 80 kr..
 
Det är en liten lägenhet och vi vill inte få ut köket mer än nödvändigt samt ren bekvämlighet - central lägenhet där alla transporter av större saker skapar logistikproblem och tar tid. Så kostnaden för gipset är inte orsaken!
 
Du måste ju ändå ha dit en skiva? Och en gips bygger bara 13mm. Men det borde inte vara några problem att göra som du föreslår
 
Var finns bakom "de nya reglarna"?
 
Då kan du väl sätta köket direkt i stenväggen?
 
Har inte rivit bort gipset fullt ut men vad jag ser så ser den inte helt rak och jämn ut!
 
Mikael_L
Köp fina raka 28x70 och regla och räta upp med, sätt fast dom mot stenväggen lite tätare, palla under med masonitremsor eller vad du nu hittar på för att väga av väggen rakt.

Sen gipsar du hela ytan, nu har du vunnit 17mm genom att ta 28mm isf 45mm.

När du reglat, ta dit elektrikern så denne får dra det den vill bakom gipset.

edit:
Det blir lite tight för de flesta apparatdosor, men det finns några alternativ, t.ex. denna ABB-dosa, AU6.2
https://www.elbutik.se/product.html/abb-apparatdosa-au62-djup-38mm
 
Redigerat:
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.