Hej!

Vi har rivit ut den flytande betongplattan samt ett uppreglat golv med ingjutna trä sylar i betongen. Huset är från 75 och det är 115m2 det enda som återstår nu är grundplattan som är ojämn och grovt gjuten.

Vi har nu tänkt åtgärda källaren men det fins flera allternativ vilket gör det hela svårt att bedöma vad som är det bästa sättet. Golvbeläggning är tänkt följande:

klinker i Tvättstuga, Dusch, Bastu. Vattenberedar rummet målat golv. Föråd målat golv. Rum1 trägolv klick.
Rum 2 trägolv klick. Rum 4 gummi industri matta svart runda förhöjningar på den vet inte exakt namn på dessa.

Alternativen är
  1. Regla hela källaren med Nivell, Granab ventilations golv.
  2. Gjuta hela källaren med eps + flyt
  3. Delad lösning Gjuta där det fins golvbrunnar: Tvättstuga Dusch Bastu, Rum med vattenberedare. Övriga rum regla med Nivell eller Granab.
Vilket system är bättre Nivell eller Granab undrar vi också om någon har erfarenhet av båda.
Är eps bättre än regla i vissa rum som badrum tvättstuga.

Tar tacksamt emot era synpunkter på ett för oss svårt val.
 
Hej i gen!
Ser nu att dessa frågestälnigar är väldigt lika de frågor jag ställt i ett tidigare inlägg vilket inte var tanken det förklarar doc hur svårt detta är att få regält grep om. https://www.byggahus.se/forum/threads/eps-nivell-eller-riva-ut-grundplattan.324448/

Vill därmed förtydliga att ett ventilations golv är vad vi tänkt oss i källaren men det fins flera att välja på Nivell, Granab, Subfloor hittar inga jämförelser mellan dem så det är svårt att göra ett val mellan dessa regel system. Är det något av dem som räknas som bäst eller mer fördelaktigt att montera eller tystare att gå på osv.

Sen har vi Tänkt tanken på att kombinera eps + flyt med reglat ventilations golv. Att man kör eps+flyt i dusch, tvätt, bastu där man har klinker och golvbrunnar för att få ett stabilt hårt golv där sen reglar man ventilations golv på övrigt. Frågan är om detta är ok att göra och är rekommenderat eller om det behöver vara ventilations golv även i dessa utrymmen. Hoppas någon kan bringa ljus över dessa frågor tråtts att de är svåra att svara på.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.