Hej! Har tittat på flera olika hustyper, men det har nu slagit mig. Är det inte dåligt med förvarningsutrymmen/vind m.m. i nybyggda hus? Vart gör man av alla sina grejer som man inte vill ha framme. Är det fler som delar delar denna åsikt? Eller finns det någon som har bra förslag hur vi löser det? Förråd på tomten?
 
Jo, jag delar helt din åsikt. Det är uselt med förvaring, också i det hus vi ska flytta in i om tre veckor. :cool:

Vi kommer att ha en klädkammare och 10m2 förråd... Men enligt säljaren kan man lägga golv på vinden och hiva upp lite kartonger. Det sistnämnda tänker vi göra med en gång. För övrigt gäller det att planera de utrymmen som finns så bra man kan. Vi har rensat bland våra saker och slängt mycket. Förrådet inreder vi med hyllor och backar. Just nu känns det som om vi kommer att få plats, även om det blir trängre än vad vi har det nu (med 90 m2 källare ;)).

/Lena
 
Alla typhus du ser i dag är felkonstruerade. Gamla hus hade oftast både vind och källare. Nya hus ingendera. Därför ser du bilar på uppfarten eftersom garaget är fullt med bråte. Typhustillverkarna gör ju inga pengar på källaren då därför är få hus planarade med källare.
 
Håller med! Vi flyttade in för ca en månad sedan o det första vi gjorde var att göra innertak i garaget, lägga golv o sätta upp en taklucka m stege. Boningshuset har vi förberett med taklucka inne samt taklucka utifrån. Nu väntar även dessa utrymme att lägga golv i. (Fast nästa projekt är måla hus o göra altan...)
 
För oss var valet enkelt, efersom tomten lutade var det naturligt att bygga källare och byggde då "gammaldags" dvs förråd plus bastu och tvättstuga.
 
Kan bara hålla med! Gick igenom "alla" husmodeller förra sommaren och det är få hustillverkare som har ordentligt med förvaringsutrymmen.
Huset vi bestämde oss för har en dålig konstruktion för förvaring på vinden. Det har inga riktiga takstolar utan taket kommer i sektioner som förefaller vara självbärande. Innertaket på ÖV hänger sedan i yttertaket och enligt tillverkaren kan "Förvaring på vind kan ske i måttliga mängder och tyngder". Vad menas med det tro? Litar mer på takstolar än hängande innertak.
 
Man kan ju ändra i planlösningen hos de flesta hustillverkare. Det har vi gjort.

Vi har ritat till en rejäl klädkammare vid entrén (så att man slipper ha hallen full av kläder och skor) och en klädkammare + förvaring i kattvindarna på övervåningen.

Men det är konstigt att de inte ritar in det i planlösningarna... men många kunder kanske tycker att det är "tråkiga" kvadratmetrar... själv blir jag jätteglad av klädkammare i katalogerna!! ;D
 
Med tanke på kvadratmeterpriset på hus i stockholmsregionen minimeras utrymmen (förråd etc) som inte kan kallas boyta. Måste ändå påtala att det är det en jordskredsskillnad jämfört med lägenheter.....
 
Hej!

Man kan ju ställa sig frågan om det är värt att betala det kvm pris som förrådsutrymme kostar!
1 kvm kostar mellan 15'-20' och är man beredd att betala detta för förråd ?

/Peter
 
Jag tycker absolut att förråd/klädkammare är värda pengarna!
Annars får man se sina dyrt förvärvade kvadratmetrar fulla med bråte som inte får plats på någon undanskymd plats... ;)
 
Japp.. För att inte tala om källare. Bygger man källare får man relativt billiga kvadrat för förvaring.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.