Hej. Har alldeles nyss köpt en ny Electrolux tvättmaskin på Elgiganten. När vi bar in den så märkte vi vatten på golvet där vi gått. Vi har alltså inte packat upp tvättmaskinen ur sitt skyddande plasthölje ännu men det kommer ut vatten ur detta hölje. Vi ringde till Elgiganten och fick svaret att det beror nog på att den testkörs innan leverans (Av Electrolux?Elgiganten?) och då kan det vara vatten kvar i den. Brukar det vara så?

Nästa fråga uppkom när vi såg att tvättmaskinen har en stickproppsanslutning. Vi har en fast anslutning för tvättmaskin i badrummet. Gäller garantin om man kapar sladden eller måste anslutningen göras om till ett uttag för stickpropp? Det känns ju som en nedgradering av säkerheten. Får man ens ha stickproppsuttag i badrummet? Ang den frågan ringde vi till Electrolux men personen där kunde inte svara på denna fråga utan ska återkomma. På en fråga om vattnet som kom ut så kunde hon inte svara på det heller utan ska återkomma även om det.

Är det någon som vet hur det brukar vara med dessa två saker?
 
Att det kommer vatten är säkert beroende på testkörning. Elgiganten lär inte göra några testkörningar av maskinerna. Dom vill lägga så lite tid på maskinerna som möjligt.

Stickproppsfrågan har varit uppe många gånger. Stickpropp kan vara OK i badrum beroende på var uttaget sitter i förhållande till dusch/badkar. Jordfelsbrytare är ett krav.

Garantin ska gälla även om du klipper av stickproppen.
 
Det är normalt att det finns vatten kvar, maskinerna testkörs.
 
Maskinerna körs ju alltid innan dom lämnar fabriken, inget konstigt alls.
 
Kan du ta ett foto på platsen där du tänkt ha maskinen?
 
Ja ja
 
D DFYD123 skrev:
Ja ja
?
 
D DFYD123 skrev:
Ja ja
= svar på fråga ett och två. Kort och koncist. ;)
 
Tack alla för svaren Som många av er skrivit så har Electrolux svarat att det är normalt med vatten kvar i maskinen och också att det är ok att byta stickproppen mot en fast anslutning
 
Mikael_L
Ang vatten i maskinen så vet jag inte, men andra verkar ju ha koll.

C clippan skrev:
Nästa fråga uppkom när vi såg att tvättmaskinen har en stickproppsanslutning. Vi har en fast anslutning för tvättmaskin i badrummet. Gäller garantin om man kapar sladden eller måste anslutningen göras om till ett uttag för stickpropp? Det känns ju som en nedgradering av säkerheten. Får man ens ha stickproppsuttag i badrummet?
Garantin ska inte beröras utav att man klipper bort stickproppen, så länge det inte är just detta som orsakat felet i maskinen man söker garanti för. Och det enda "fel" som uppstår då är att maskinen saknar stickpropp, så du lär inte få utbytt sladden till en med stickpropp på garanti. :) Men sen ska det vara lugnt.

Man kan ibland ha uttag för t.ex. tvättmaskin i badrum, men jordfelsbrytare som skyddar det uttaget är ett absolut krav i badrum. Det finns också badrum som är helt omöjligt att ha ett uttag i, där alla möjliga placeringar av uttaget kommer för nära dusch/badkar. Då är fast anslutning enda möjligheten.
Det finns också (små) badrum där tvättmaskin egentligen blir helt omöjligt oavsett, för att själva maskinen hamnar i område 0 i badrummet.
Så det finns inget lätt och snabbt svar på frågan. Men fast anslutning medger mer, och har ditt badrum en dosa för fast anslutning avsedd för tvättmaskin så är det väl troligt att det är godkänt, om det nu inte något dåligt hempul.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.