Vi har rustat upp ett rum i källaren som skall vara ett kontor/datarum.
Rummet är 2 x 2,7 m så det är väldigt litet och mysigt.

Eftersom det har bott pygméer i huset tidigare så är takhöjden ca 200cm. Jag är 183 riskerar att slå i taklampor om dom är för utstickande.

Nu funderar vi på att hitta en smartare lösning för belysningen...ett alternativ är att ha ljusslingor i taket så det blir en randig effekt. Ett annat är att montera ett nät med små lampor.

Men nu vette 17 om det är det bästa/snyggaste.

Har även funderat på att ha några minimalistiska avlånga armaturer i hörnen vägg/tak längs långsidorna i rummet.

Vad har ni för idéer?
 
Skippa taklampan, och använd mycket annan belysning istället! Om man kopplar så att golvlampor, lampetter, fönsterlampor m.m. på ett strategiskt sätt tänds via en lysknapp så saknar man inte takbelysningen!
 
Jag håller med Ylva P, lampor måste inte nödvändigtvis sitta i taket! Snarare tvärt om i låga utrymmen, uplights "höjer" taket väsentligt. Att sänka taket aldrig så lite från 2m tror jag inte blir så bra.

/Elin
 
Jag är oftast en hopplös plafond människa. Inget man slår huvudet i :) Nästan överallt iaf. Jag har dock ikeas LEDING 3-spot på skena i mitt arbetsrum. Det funkar toppen. Skönt med riktbar takbelysning i ett arbetsrum tycker jag. Inte heller särskilt stort rum jag har 2,5x3,5 tror jag det kanske är i golvyta men jag har snedtak så det blir ju lite annat då.
 
Jag tycker som tidigare talare att du ska skippa taklampor. Dessa kommer bara göra att taket känns ännu lägre. Vägglampor, golvlampor och bordslampor fungerar utmärkt. Om du ändå vill ha någonform av takbelysning så skulle jag sats på små spottar. Såna där små utanpåliggande puckar som du kan placera ut i taket. Gärna kopplade till en dimmer.


http://hoom-sthlm.blogspot.com/
 
Vilken schysst blogg!!

Tetrishyllan var ju ljuvlig.

/Elin
 
Tack för alla svar.

Nu har jag ännu mer att fundera på. :) Måste ta mig en tripp på stan och kolla vad som finns.

Någon som har tips på hur man kan göra för att spänna textil i taket?
 
Såg på något av alla dessa inredningsprogram nyligen där de spännde upp tyg i taket efter att de satt upp en ljussklinga i taket. De häftade upp tyget med en vanlig häftpistol. De var ute efter lite stjärnhimmel mys belysning. Men det kanske inte var något sådant du tänkt dig?
 
monikaw skrev:
Såg på något av alla dessa inredningsprogram nyligen där de spännde upp tyg i taket efter att de satt upp en ljussklinga i taket. De häftade upp tyget med en vanlig häftpistol. De var ute efter lite stjärnhimmel mys belysning. Men det kanske inte var något sådant du tänkt dig?
Mysigt, men det jag tänkte var: hur mycket damm blir det inte uppe på tyget med tiden...

/FlitigaLisa
 
monikaw: Jo exakt så var det jag har tänkt mig. Det bör bli ett ganska dämpat sken från lamporna då.

Dammet lär sätta sig i textilen också. Både ovan ifrån och underifrån.

Men att sätta upp en snygg mönstrad textil skulle kanske vara något...och skippa belysningen i taket.
 
Ja det kan säkert vara en kul och annorlunda ide med ett mönstrat tyg i taket :) Till en neutral tapet då. Vore kul att se bild på om du beslutar dig för att sätta mönstrat tyg i taket. Har sett tapetserade tak några gånger och det kan bli riktigt snyggt. Ett tak måste ju inte vara vitt eller trä.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.