Hej alla!

Hade en liten fråga som jag inte fått någon klarhet i ännu, har inskaffat en IVT luft vatten system och undrar om det måste vara kopparrör mellan dessa två delar? när man frågar dom få som utger sig för att ha inblick så blir svaren följande

"i plaströr bildas syre så därför ska du välja koppar rör"
"där finns plastslangar som fungerar som koppar rör"
"det går bra att dra slang i slang"
"välj presol rör"

Ja, förvirringen är påtaglig, någon som vet vad som fungerar för ändamålet? avståndet mellan ute och inne del är ca 6 meter och två tom rör ligger förberett i plattan.

Tack på förhand
 
Brukar väl dras kopparrör från innerdelen och ut genom ytterväggen där övergång sker till stålomspunna flexslangar sista biten till utedelen. Utedelen vibrerar en del så det är nog inte lämpligt med stela kopparrör sista biten av anslutningen.
 
  • Gilla
Roger K
  • Laddar…
Hur fungerar deras system, vad är det som går i rören? Är det radiatorvatten, eller någon form av köld/värmebärare?

Vid bergvärme får man inte ha plaströr för Brinevätskan (innanför huset) till borrhålet, av brandskyddsskäl. Den ligger snäppet under att klassas som explosiv vara (då skulle det även krävts splitterskydd runt ledningar och värmepump).
 
Man får ha plast slang till brine om dom är brandisolerade och det är konstigt nog ok att ha brine i en plastbytta som exp kärl utan extra isolering. Plast eller koppar spelar ingen roll men det ska naturligtvis vara diffusions täta grejer samma som används inne till värme system.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.