C
Vi har motsatta problemet. Har nog hittat 100 strumpor från förra ägaren och de dyker fortfarande upp här och där. Framför allt bakom element och, av någon outgrundlig anledning, över hela trädgården. Har blivit ett stående skämt.
 
  • Haha
  • Gilla
Anna_H och 1 till
  • Laddar…
clZH2k62ffBfJyBDshipTAnFUAGMKWi7NISZbd9e4R6m8wlwOb6UW6ZltBMaTBc5XhEyFrn20Usp8oQwmTLw-U_JqK3adR8m7Q3r8E5YlF9ZxtTHksI5-9xk-B8wh79RbRtQdgxWi6US3fLZ6aeCeClFcFGXYX-JaYzZCzLwFQOEYJCy-XvwrAOj0xXxRoTiXMnN2NOvzTinjNzUw7xmkRfPrI7MalhTdtKJZAJDsqZyVQRFgluWFtjWP40n1h22r3YMD1Imr7LXu_0kYGI0XKbw5BpJXu6GJz9Ld7TxDcZXtBSoZiBjs_rjvvFMY2VZ4efCe6iAvXMlfuw9dw9aXIvi9FPAMrKpJX0sW8yFCG_BRUdwmmnD1yjQF6wXGlqMJ0z90bEdZdy2yty1vBrrQyTwR4MQQwuBUu0bzZG8hqmv8ZLzHiXLtyINKLs1jRP-D-dTcW6Fqxw3ap3zkJtWqcXN2qu_CcHMJcysxOxPVbq7Xy_KTrgmUCRawV0gAGiM8wwVrnoMvizCJJv-1Ydk7VagA9Wf9khX2SIpbopciKr4YX73MoBxIjsTwXDvqN71KxpjMuwWfp2eB6HQO3d2AIx44f4rzdpjl4JiBeC83TJ-fNJwYQO8eAn7W_e2GZI=w479-h850-no
 
C cpalm skrev:
Har nog hittat 100 strumpor från förra ägaren och de dyker fortfarande upp här och där. Framför allt bakom element och, av någon outgrundlig anledning, över hela trädgården.
Hur identifierar ni ägaren till en strumpa som hittas i trädgården? På lukten? :thinking:
 
  • Gilla
Fotografen
  • Laddar…
harry73
Tack @Anna_H, hur hamnade mina strumpor hos dig?
Nr 1,3 och 8 (från vänster till höger) får du gärna skicka tillbaka:D
Jag är inte ts annars hade du fått bästa svaret.
 
  • Gilla
  • Haha
Anna_H och 1 till
  • Laddar…
Och den gråsvartrandiga är min! Eller är min strumpa egentligen din? :thinking:
 
  • Gilla
harry73
  • Laddar…
harry73 harry73 skrev:
Tack @Anna_H, hur hamnade mina strumpor hos dig?
Nr 1,3 och 8 (från vänster till höger) får du gärna skicka tillbaka:D
Jag är inte ts annars hade du fått bästa svaret.
Lustigt hu hjärnan fungerar, jag hade nog skrivit 1,3 o 8 nerifrån.
 
  • Gilla
harry73
  • Laddar…
harry73
Men 1,3 och 8 är mina, inte dina:mad::p
 
  • Gilla
Keld och 1 till
  • Laddar…
Jag har börjat hitta igen de flesta strumporna. Förutom dotterns då, men de ligger nog på olika ishallar och idrottshallar runt hela västsverige. Vi har en låda där vi sorterat enkelstrumporna. Jag har under de tre senaste åren lyckat få tre enkelstrumpor. Frun fyra. Sonen tre och dottern har ca 20 just nu och då har vi tömt hennes plastpåse för ungefär ett år sedan. Numera parar vi till henne ihop alla strumpor som ser någorlunda lika ut. Trots detta har hon 20 enkelstrumpor. Men hon rockar strumpor varje vecka...

Min lista på vart strumporna hamnar (i prioritetsordning) är (dessa har kommit tillbaka):
- sittandes med en annan borttappad strumpa - min fru har en tendens att inte se skillnad på olika strumpmodeller och färger. Den senaste veckan har jag hittat tre felaktigt ihopparade strumpor efter duschen på mornarna.
- i lådan med enkelstrumpor - visst är det konstigt att resten av familjemedlemmarna har en tendens att tro att enkelstrumporna parar ihop sig själva bara de hamnar i lådan för enkelstrumpor. Och de har ju rätt, för jag går igenom denna ett par gånger i månaden och brukar då hitta flera par strumpor som hör ihop.
- i tvättkorgen - visst är det intressant att strumpor som varit borta i månader helt plötsligt dyker upp i tvättkorgen. Jag har frågat resten av familjen om de hittat en strumpa och lagt i tvättkorgen men de ser helt oförstående ut.
- i rentvätten - samma sak här, helt plötsligt dyker de upp bland den rena tvätten.
- i påslakan - vilket gör att vi aldrig tvättar/torkar strumpor med påslakan och örngott längre. Det är till och med så att underlakanen brukar ligga i påslakanen i vår maskin. Trots detta hamnar strumporna i påslakanen. Jag misstänker att det glöms kvar enstaka strumpor i tvättmaskin och torktumlare och att dessa sedan följer med påslakanen när de tvättas/torkas.
- bakom tvättmaskinen - vi har aldrig tvätt på maskinen, men ändå så lyckas strumpor av någon anledning hamna där.
- i tvättmaskinens avloppssil - det händer några gånger per år att tvättmaskinen spolar ut vatten på golvet. Då brukar jag plocka ut ett par strumpor, lite stenar, smycken, hårsnoddar, hårnålar och annat ur silen. Man kommer ju dock inte ihåg att tömma den förrän det blir vatten på golvet.

Och slutligen (dock utom tävlan då jag inte har något bevis för detta):
- överlägset vanligast är strumpor (och annat) som försvinner på idrottshallar och ishallar. Letade faktiskt igenom lådan med upphittat på badhuset för ett par år sedan. Hittade flera strumpor som jag misstänkte var dotterns. Mycket riktigt, de passade med strumpor vi hade hemma, men de skulle iofs lika gärna kunna komma från någon annan idrottande tjej. Har också hittat hennes (?) strumpor i skolans idrottshall, i en idrottshall där hon varit en gång tidigare några veckor innan osv. Plockade även ihop flera bestick som kom från oss i en av hennes föreningars samlingslokal också. Det är nog ingen tvekan vem som är slarvigast i vår familj i alla fall...
 
  • Gilla
Anna_H och 3 till
  • Laddar…
harry73
K Keld skrev:
Lustigt hu hjärnan fungerar
Vem påstår att min hjärna fungerar?:oops:
 
  • Gilla
sunqan och 2 till
  • Laddar…
Jag undrar mer över Harrys fötter än hans hjärna. Att smaken är som baken må väl vara en sak, men han måste ha väldigt små fötter.

Jag kan ta 1, 3 och 8 från höger, Anna. Alltid passar de väl med nåt.
 
  • Gilla
harry73 och 1 till
  • Laddar…
Anna, jag kan tyvärr inte hjälpa dig med en enda strumpa. Den enda modellen jag har hemma är den svarta med röda detaljer, men där har vi jämna par.
 
Men det är ju bara en dimension. Jag lägger mina nya fina ullsockor i torktumlaren och plötsligt dyker liknande strumpor upp som försvann när jag var litet barn. Är mycket fascinerad av denna maskin som inte bara kan torka kläder utan transformera saker från barndomen. Men nu funderar jag på hos vem som mina nya ullstrumpor hamnat hos.
 
  • Gilla
  • Haha
ricebridge och 2 till
  • Laddar…
Köpte 28 par strumpor på en gång åt dottern en gång, 4 st 7-pack, med veckodagar på. Tänkte att då dröjer det länge innan de blir ensamma, det finns ju ändå 8 stycken av varje. Tog ungefär 3 månader.
 
  • Gilla
  • Haha
13th Marine och 1 till
  • Laddar…
Jag tror att jag har löst det där problemet.
Jag köper mörkblå strumpor. Så enkelt är det. Därför har jag inga uddastrumpor.

Eftersom alla är samma färg (allt mellan ljusblå och svart är samma färg) så kan jag först para ihop de som är likadana och sedan parar jag ihop varje uddastrumpa med en annan uddastrumpa som är samma färg.
Paren med två exakt likadana strumpor är för finare tillställningar och paren som bara är samma färg är för vanligt vardagsliv. Då hålen är fler än två per strumpa eller då största hålet är över 2 cm kasseras strumpan och om den andra strumpan i paret ännu klassificeras som hel (största hålet under 2 cm) paras den ihop med en annan strumpa av samma färg.
Jag har förövrigt slutat stoppa vanliga frottestrumpor. Det lönar sig inte i dagens värld.

Yllesockorna stoppar jag däremot så länge det går. Då stoppningarna är uppnötta stoppar jag dem och sedan stoppar jag stoppningarna på stoppningarna...... men i det skedet då jag får fjärde hålet på samma ställe brukar hela undersidan vara bara stoppningar och då är det dags för nya sockor.
 
C
Alfredo Alfredo skrev:
Hur identifierar ni ägaren till en strumpa som hittas i trädgården? På lukten? :thinking:
Uteslutningsmetoden. Inte så svårt som det låter ;)
Eller så ligger vår trädgård i andra änden av det där intergalaktiska maskhålet som nämndes tidigare. Kan i så fall avslöja att det även är andra saker än strumpor som åker in där.
 
  • Gilla
Anna_H
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.