Hej.

Vi står i startgroparna för att bygga nytt, vi hade tänkt använda oss mycket av det här forumet och vi tänkte lägga ut bilder här under byggets gång. Huset vi tänker bygga är ett litet 1,5-plans och det är är ett försäkringsjobb då vår stuga brann ner i fjol. Det är inte påbörjat än men bygglovet är klart nästa vecka, sen ska några firmor få räkna på det vilket skulle ta 3-4 veckor och vad vi förstår så börjar de bygga efter det! Huset har vi ritat tillsammans med en arkitekt så vi får det brecis som vi vill, dessutom kommer det passa bra i den gamla dalabymiljön där det ska stå. Vi utgick från Värsåsvillans "Fagerhult 68" men invändigt är det helt annorlunda. Så här är det tänkt att bli:

-10x6 meter invändigt
-Platta på mark, golvvärme nere och radiatorer uppe.
-Värmepumpen är inte bestämd men det lutar starkt åt Comfortzone..
-Kök från Ikea eller Myresjökök
-Kök, tvätt/dusch, hall och vardagsrum nere, tre sovrum och bad uppe.

Nu ska vi läsa om alla andra byggprojekt här på forumet så länge, sen får vi se när de första byggbilderna kommer!
 
Hej och välkommen till forumet!! :D

Vart ska ni bygga någonstans? ::)

Tycker sj att värsåsvillan har fina hus. Det byggs många såna hus här i trakterna. ;)
 
Tackar, tackar!

Jo, vi ska bygga några kilometer utanför Mora i en liten by. Huset ligger i den gamla delen av byn så det är väldigt bullerbypittoreskt. Vi hade en större brand i Augusti i fjol och det var tre gårdar som totalförstördes, däribland vår stuga då. Det var väldigt tätbebyggt så elden spred sig snabbt. Husen låg på gammalt dalavis precis på tomtgränserna men nu ska vi flytta in husen mer centralt på tomterna för brandsäkerhetens skull.
Det ska bli kul att bygga iallafall om än lite nervöst, man har ju förstått att inte allt går som man tänkt alla gånger...hoppas vi får en bra firma som bygger.
 
Mora = Tomteland ;D Har bara varit i Mora en gång. Bor sj 3mil utanför Umeå. ;)

Inge kul med husbrand. Jag har sj varit med om en mindre brand, Men huset blev totalrenoverat.
När det är en försäkringsfråga så är det bara att stå på sig tills man e nöjd. :) Så länge det e inom humana gränser.
Nu tänkte jag mest på ersättningen och materialval.

Lycka till!!
 
C
lier skrev:
Mora = Tomteland ;D
Tomteland? Tänk om det skulle vara så att det var tomteland som satte Mora på kartan, och inte Vasaloppet, Anders Zorn eller Morakniven. Eller har det redan gått så långt?? ;D ;D
 
Tydligen så har de det ;D
 
Tomteland ja...det var ett tag sen man var där. Nu vet vi lite mer, vi fick arkitektens spec igår, den som han skickar ut till byggfirmorna för offert. Det ser väldigt bra ut, fina vitvaror, IVT 495 twin-pump med borrhål och alla rör till övervåningen färdigdragna så vi kan bygga klart själva sen. Nu ska ett antal firmor räkna på det och före den 21 april ska offerterna vara inne. Sen är det väl bara att de spottar i nävarna och sätter igång!
Vi sitter och snickrar på en hemsida också där vi tänkte lägga ut bilder sen när bygget kommer igång. Nu är vi rejält peppade, ska bli riktigt kul det här!
 
Vi är lite intresserade av just fagerhult 68 modellen, Har ni några foton eller så? Det enda vi har är deras Broschyr. Hur flexibla var de på att ändra i ritningen?
Vi vill veta allt!
 
Blev det Ingen fagerhult`?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.