Hej! Jag undrar vad det är som du tycker skiljer dom från dom andra hustillverkarna? Vi har nyss börjat fundera på att bygga hus så vi har ännu ingen koll på priser och hur dom lägger upp sina arbeten...
 
Hej

Priserna i katalogen huset o lösvirke, kök, vitvaror. Utan grund. Alltså bara "plockepinnet".

Fick priser på ett nyckelfärdigt "Doppingen", det skulle hamna på cirka 1,6.

Har oxå upptäckt att det kan vara en djungel det här med att titta priser, för det ingår verkligen olika saker i priserna..

Lycka till
 
Jag fick en offert på Doppingen: 1544563kr. Det är totalpriset allt utom badrumsinredning, badkar/dursch är inräknat. svar på din fråga: (Markarbete och grund ingår). Jag fick även endel priser på tillval:
Köket är från Ballingslöv och tar man även badrumsinredning från dom så får man 2000kr extra att välja tillval för + att man får 15% rabbat på deras varor. Braskamin ca 30000-35000kr+montering. Annan trappa än standard 4500-18100kr. Ryggås tak i takkuporna 15500kr vet ej om det är standard i Doppingen. Centraldamsugare 7500kr. Altan 30000kr.Timmerfasad 34000kr. Inbyggd ugn och micro, Spishäll 4500kr. Är det någotspeciellt tillval du undrar över, jag kanske har priset i min hög av kataloger?
 
Hej!
Vi har valt att bygga ett Domherren från Fiskarhedenvillan. De kommer även hjälpa oss med en del arbeten. Så här långt är vi nöjda med deras sätt att arbeta.
Vi börjar om några veckor att börja bygga. Jag återkommer när bygget är igång.
 
Hej alla Fh:are!!

Har för ca 1 mån sedan skrivit på köpekontraktet för ett lommen YES.
Våra erfarenheter med FH så här långt så är vi mycket nöjda, våran säljare har gett oss mycket feedback och respons på alla frågor man har som nybyggare.

Så nu är det bara att vänta på att få börja sätta igång, i helgen blir det till att röja på tomten pust ;)

Kia´s

 
Min offert har 11åtagande där man kan välja bort om man vill göra vissa delar själv. Alla åtagande är prissatta.
-Grundentrepenad
-Monteringsentrepenad (finns 5 olika åtagande)
-VVS-entrepenad
-El-entrepenad
-Målning, inv.
-Målning, utv.
-Golvläggningsentrepenad
I entrepenad priset ingår allt som inte ingår i husmaterialpriset (Doppingen 589000kr). tex färg,tapeter,golv, platta, golvvärmeslingor, radiatorer, panna, wc-stolar, handfat mm. Alla åtagande finns mkt bra beskrivet i Fiskarhedens katalog. En sak att tänka på är att ett 1plans hus kostar mer än ett 1 1/2plans hus att bygga per kvm tex.1 plans Dommherren(143kvm) kostar 10770kr/kvm och 1 1/2plans Doppingen(168kvm) kostar (9300kr/kvm). :) Det lutar åt att vi bygger en Dopping fast vi kommer att endel ändringar i ritningen.
 
Vi byggde ett enplanshus ( typ Lärkan) på 121 m2 för 2 år sedan i helt egen regi. Vi gjorde så gott som allting själva. Vårat hus inkl. tomt (390000) och VA,elanslutning (120000) gick loss på 1 670 000 kr. Hur mycket mer  tror du då att en helentreprenad via FH går på ? Vad jag vet så blir en FH-villa mycket dyrare än kalkylen säger.

Ett par grannar till oss byggde ett Eksjöhus istället för FH:s Doppingen pga att det skulle bli löjlig mycket dyrare med FH och lite högre kvalitet på hus fick de också. Ett annat par grannar byggde FH:s Svanen och det blev chockerande mycket dyrare än det var tänkt från början.
 
När jag pratade med dem så fick jag enbart pris på "byggsatsen", eftersom de ej gör helentr där jag bor i småland. Det blir för kostsamt att skicka entreprenörerna hit. Man måste alltså bygga helt själv.
 
Har byggt modifierad svanen på 209 m2 plus garage 65 m2.

Fördel Fiskarhedenvillan: Man får välja allt själv.
Nackdel: kan bli dyrt om du inte snickrar själv.

Vi har ett välutrustat hust med bastu, jaccussi, kakelugn, och genomgående hög standard. Kostnad inkl tomt (gräs, 40 m2 däck, pool 7*4 inkl pooldäck, golvvärme i garage)

Byggt massor själv i princip köpt stomresning av hus samt elen.

Kostnad för allt 2.700.000 kr.

Billigt/dyrt?

Vi trivs!
 
Josse skrev:
Men det är klart, har man många bra kontakter i bygg branchen som kan tänka sig att jobba lite andra tider på dygnet, om man säger så, kan man säkert komma undan mycket billigare..

..
Tänk på att de som ska jobba andra tider på dygnet också ska ha betalt. Du kan inte betala svartbyggare via ett byggnadskreditiv. Missköter du byggkreden så kan banken ta beslut att stoppa utlåningen och det vore ju inte bra. Alla pengar som betalas ut via banken måste det finnas fakturor på.
 
Maria_W skrev:
Vad jag vet så blir en FH-villa mycket dyrare än kalkylen säger.

Ett par grannar till oss byggde ett Eksjöhus istället för FH:s Doppingen pga att det skulle bli löjlig mycket dyrare med FH och lite högre kvalitet på hus fick de också. Ett annat par grannar byggde FH:s Svanen och det blev chockerande mycket dyrare än det var tänkt från början.
Det skulle vara intressant och veta vad som inte stämde med kalkylen och vad som blev så mycket dyrare än dina grannar tänkt sig.

Jag har även offerter på budgethusen Eksjöhus "Lyckan" och LB-Hus "Pärlugglan" och landar på samma totalkostnad som FH "Doppingen".

Visst tillkommer det många andra utgifter utöver totalpriset: En tomt kan bli mycket dyrare än man trott tex. man är tvungen att påla alt spränga,extra fyllnings massor etc. Byggherre kostnaderna varierar väldigt i kalkylerna så det är bäst man kollar upp kostnaden själv (Gravationsbevis, Pantbrev, Utsättning, Bygglov, Byggkontroll(kvalitetsansvarig), Lagfart, fuktmätning, Räntor under byggtiden, Anslutning VA/EL, Gatukostnader osv).

Är väldigt intresserad av att höra vad som blev så mycket dyrare än vad kalylen sa och finns det någon som har byggt Fiskarheden och varit med om att offerten ej har hållit? :)









 
Kan inte priserna bero på var i landet man bor? Vi har oxå blivit "lovade" 1,6 miljonger för Doppingen men då finns vi på behörigt avstånd.
vad jag förstod så ingick byggherrekostnade i detta .(bygglov bla)
Rätta mig om jag har fel.
 
Vivi skrev:
Vad det gäller säljarens kalkyl så måste man skilja på vad som är offert och säljarens uppskattning. Det senare kan bli att sluta på vad som helst...

Fiskarheden erbjuder väl inte totalentreprenad för övrigt, väl?
Det stämmer och det är vad jag försökte säga.
Man får en offert ett totalpris på vad huset kostar nyckelfärdigt sedan kan man väl inte anklaga en husleverantör för att man inte har kollat upp alla övriga kostnader själv vilket jag har sett många fall av. Som du nämner en säljare kan bara ge en uppskattning och som sagt var kan den sluta på vad som helst.
 
Demalm skrev:
Kan inte priserna bero på var i landet man bor? Vi har oxå blivit "lovade" 1,6 miljonger för Doppingen men då finns vi på behörigt avstånd.
vad jag förstod så ingick byggherrekostnade i detta .(bygglov bla)
Rätta mig om jag har fel.
Det är bara totalpriset på huset! :)
 
Vi har bara haft goda erfarenheter av kontakterna med Team Fiskarheden i Borlänge. Mycket hjälpsamma och kunniga. Och hittills har det funkat bra med entreprenörerna. (Mark&vvs, hussatsen kommer på torsdag.)

Dyrare? Knappast. Däremot högre kvalitet, hantverksbyggt och stor frihet att ändra kataloghusen utan alltför stora kostnader. Vi jämförde med olika företag och prismässigt hamnar vårt hus (enplan 144kvm) i klass med "de storas" budgetalternativ.

Offertpriserna på de olika entreprenadåtagandena är desamma som nu gäller i kontrakten. Övriga kostnader får man väl räkna ut själv och addera.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.