Egen ingång, toa, kök och tvätt.

Vad är en rimlig hyra? 3000kr i månaden?
 
  • Gilla
iMicke och 1 till
  • Laddar…
Vad ingår? El, bredband, vatten, värme?
 
Bredband & sophämtning. I övrigt kallhyra.
 
Vet inte standard samt intervall på bussen, men spontant billigt. Hur lätt är det att få lägenheter samma avstånd/närmare centrum samt vad kostar de?
 
Tycker också att det är ganska billigt. Om det är bra kommunikationer till universitetet och god standard så kan du säkert höja med en tusenlapp. Mer om det är lite privat med egen liten uteplats. Jag skulle dock ta ut en varmhyra, då vet du att det inte snålas med värmen. Du kan säkert räkna på en genomsnittlig åtgång per år och lägga på 10%. Likaså med vatten. Hushållselen kan du med fördel ha separat. Då blir det även lättare att jämföra med lägenheter.

Ett fräscht attefallshus med vatten, värme, el, bredband kan nog hyras ut för 4000-6500 beroende på skick, läge och om du accepterar att två personer bor där.
 
Hade det varit i Sthlm trakten så hade ett pris på 6500-10000 inte varit konstigt
 
  • Gilla
axn
  • Laddar…
Hm. En bekant hyr ut ett nybyggt hus, aningens större. Säg 30 kvadrat plus ett sovloft. Han tar 6000 kr i månaden, fem kilometer utanför Östersund.
 
  • Gilla
ojohano
  • Laddar…
Debitera el bredband separat från hyran, finns skattetekniska skäl för detta.
Borde definitivt kunna ta ut en högre hyra.
 
3000 låter billigt.
5 km från centrum är ju inom stan, både sunnersta och sävja är mer än 5 km.

kolla vad ett studentrum kostar på bostadsportalen, ta mindre pga uppvärming och lite till mindre pga sämre hyreskontrakt hos privat värd. Men 4500 skulle inte på något vis sticka ut enligt mig.

SEdan beror det såklart på om du hyr ut till en främling eller någon du känner. Det är ju värt att få någon vettig hyresgäst för mindre pengar en än stökig för mer.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.