ja köpte ett hus i somras under renovering hittade jag äkta hussvamp, huset är nu utdömt å kommer rivas bolaget kommer ersätta marknadsvärdet som är 400000, så ja måste bygga så billigt som möjligt, ja haren snickare som kommer hjälpa till vid behov. Vilket är bäst köpa en stomme från tex mellby hus eller Att bygga allt i lösvirke,? va krävs vid tex ventilation ? Kan man ha självdrag eller måste man ha typen med frånluftvärmepump? Tacksam för svar kring allt. De blir tufft det är på landet å värdena ligger inte högt där. Bolaget betalar inte ut om ja väljer att inte göra nått
 
Det blir en rejäl utmaning om det ska bli större än ett attefallshus. Är det befintliga huset verkligen helt kört? Det känns som att man är lite överdrivet rädd för hussvamp. Men om vi förutsätter att det är omöjligt att rädda det huset.

Bara att betala rivning minskar din budget högst märkbart. Sedan kommer bygglov mm.

När du bygger nytt måste du levav upp till dagens krav. Självdrag är inte förbjudet, men det går nog inte att klara ventilationskraven då. För att klara energikraven måste du sannolikt ha antingen frånluftsvärmepump eller värmeväxlare. Inget är ett krav, men de kan behövas för att klara energikraven. Det är mycket att sätta sig in i. Ska du bygga billigt måste du nog göra väldigt mycket själv. Du måste dessutom optimera bygget för att få låga byggkostnader. Taktegel kanske kan återvinnas tex. Jag bytte tak i våras. Bara det gick på 300kkr. 400kkr får man inte mycket hus för.
 
Ja kommer ju låna lite mer men klarar man å bygga runt 1 miljon? De gammal huset är nog kört svampen sitter i stommen samt innerväggar och huset är timmrat den ena innerväggen är det upp till andra våning ja har inte hittat nån snickare som vill göra nått åt de,
 
Allt beror ju på storlek och materialval, men har man gott om tid, och har plats att förvara går de att spara ordentliga pengar, ja har köpt massor på auktioner, ex klaravik. De kommer de upp mycket matnyttigt i tid och otid, kök, badrumsinredning osv osv.

Men en miljon i matrial och arbetskraft blir tyvärr tveksamt.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.