I åtagandet från de flesta husfabriker ingår färdigställande- och byggfelsförsäkring (oftast från GAR-BO) även för kundens egna entreprenader vid delad entreprenad. Detta oavsett om man använder av husleverantören rekommenderade entreprenörer eller inte. Kolla om det finns något undantag från detta i den kontraktshandling där dessa försäkringar omnämns (leveransdeklaration el. likn.).
Ett villkor kan finnas att entreprenören skall godkännas av GAR-BO och/eller husleverantören men detta villkor kan endast komma ifråga om en entreprenör har så dålig ekonomi att man inte tror att den kan fullfölja sitt åtagande eller är kända för att göra ett dåligt arbete. Stå på Er!
 
Försök att få med allt i kontraktet med Garbo.

Vi fick den är överraskningen vid slutbesiktningen.

Husleverantören tar ut försäkringen med Garbo och bestämmer vad som ingår. När vi gjorde slutbesiktningen visade det sig att extra arbeten som elektrikern gjort, installation av gasspis och en täljstenskamin inte täcktes. Besiktningsmannen var inte intresserad eftersom det låg utanför deras kontrakt. Försök få Vårgårdahus att ta med ALLA entreprenader.

Berit

 
Vår husleverantör erbjöd oss att få med de entreprenörer vi själva anlitade i GARBO-försäkringen. Enda villkoret var att vi skrev kontrakten på GARBO:s blanketter. Så ni borde visst kunna få med era entreprenörer på försäkringen.
 
När i byggnadsprocessen skall man teckna försäkringen. Vi har precis skrivit på entreprenaden, generatentreprenad, men inte tecknat Garbo ännu. Tror att vi skulle få hjälp av TH med detta.
 
Försäkringsbrevet från GAR-BO skall finnas senast vid byggsamrådet med kommunen. Byggnadsinspektören (eller motsvarande) skall kräva att försäkring finns.
Kopia av kontraktet för det (de) avtal försäkringen gäller skall bifogas försäkringsbeställningen till GAR-BO. I normalfallet ordnar husleverantören detta. Säkert också i TH:s fall.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.