Insåg att man inte längre godkänner att gjuta upp en klack på inkommande rör till värmepannan utan man måste in med ett tomrör (typ 50mm avlopp) som man låter sticka upp ett antal cm så att man kan använda en manschett på. Dilemmat är att jag har inkommande bergvärme, vatten, kall + vvc samt matning till golvvärme och det blir 8 st. Hade även planerat en kulvert ut till garaget för golvvärme. Om jag sätter dessa på rad, med 100 mellan tar det ju upp en hel vägg!. Funkar nedan principskiss, eller blir det "besvärligt" av andra anledningar:
 
  • Principskiss av rörinstallation med måttangivelser och avstånd mellan rören.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
R
gammal eller nytt hus , när gjordes det ?
 
S
Det är visst okej med golvgenomföring i golv i tvättstuga. Så länge rören kommer igenom en plan genomföringshylsa. Då kan man kan få ett uppvik mot hylsan.
 
Det är ett nytt hus, men frågan var inte hur man gör idag, dvs slät genomföringshylsa med 100mm mellan utan om det är praktisk funkar att dra upp dem i ett zickzack mönster för att inte måsta använda hela väggens längd.
 
R
En klack är aldrig fel med tätsmörja på ovansidan , sen det med hur rören går är upp till dig , där finns inga regler hur det ska vara , bara att tanken finns med var avstängningar som behövs placeras för åtkomst
Har sett spindelbon under båda Värmepump och varmvattenberedare , så det är inget nytt under solen
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.