Är det möjligt att sätta upp 4st "paraboluttag" (typ antennuttag fast för parabol) i ett rum som kopplas mot en parabol för att sen ha möjlighet att välja vart parabolmottagaren ska vara (endast en mottagare ska användas). Om det går vilken sorts uttag ska användas?
 
tommib
Ja. Du terminerar uttagen i lämpliga kontaktdon (gissningsvis F-kontakter) i en patchpanel. Samma gör du med matningen från parabolen. Därefter använder du en kort sladd mellan kontakten från parabolen och den kontakt som går till uttaget som ska matas.

Här är ett exempel på en Keystonemodul med F-kontakt dubbelhona. Du måste skaffa dig verktyg och kunskap om hur man monterar F-kontakter på installationsledning.

Skarvarna kommer orsaka en viss dämpning men om du inte har tokkass mottagning borde det inte påverka så mycket.

Frågan är väl varför du vill göra på detta sätt? Är du inte klar över hur utrymmet ska möbleras?

Här kan du läsa på hos Kjelle om parabolnät.
 
Kjelles guide är lite förlegad. Sätt en 4-vägs fördelare och använd sat-cr LNB på parabolen (följer med om du tecknar nytt abonnemang). Då slipper du hålla på med patchar. Tänk på att använda en fördelare med s.k. DC-pass som är anpassad för parabol.
Canal Digital skickar med ett LNB för upp till 24 mottagare i samma kabel, Viasat har jag dålig koll på men det är minst 4 mottagare iaf.
 
  • Gilla
tommib
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.