Med tanke på anmärkningen om golvbrunnen.

Lyft på gallret ta ett antal bilder rakt ned i brunnen, Ta närbilder på kanten ned i brunnen. Det är möjligt att någon här (under badrumsforumet) kan se mer. Om du söker där, så kommer du dessutom att hitta massor med trådar där man ser både felaktiga och korrekta tätskikt vid golvbrunnar, så du kan se vad du bör söka efter.

Du kan även lägga upp bilder på badrummet, vi kanske kan hitta tecken på dåligt hantverksarbete som inte är uppenbart.
 
  • Gilla
Pasjostrom
  • Laddar…
Hemmakatten
Vi har två unidrain-brunnar som sitter mot väggen och som det inte går att besiktiga huruvida uppviket sitter innanför tätskiktet. Vår byggare intygade till besiktningsmannen att det var korrekt utfört och det godkändes som svar.
 
Hemmakatten Hemmakatten skrev:
Vi har två unidrain-brunnar som sitter mot väggen och som det inte går att besiktiga huruvida uppviket sitter innanför tätskiktet. Vår byggare intygade till besiktningsmannen att det var korrekt utfört och det godkändes som svar.
I det här fallet har ett av badrummen badkar, vilket kanske är en anledning till att det är svårt att undersöka. Men det andra badrummet har vad jag kan se på bilderna åtminstone ett avlopp som borde gå att kontrollera. Se bilder
 
  • Vit tvättmaskin och torktumlare bredvid en vit badrumsmöbel, korg på golvet, synligt avlopp.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
En annan fråga jag har inför ett eventuellt husköp: Vilken dokumentation bör men efterfråga?
- Pantbrev, köpehandlingar, osv såklart
- Bygglovshandlingar, bygglov, slutbevis, ...
- Våtrumsintyg/kvalitetsdokument badrum
- Något intyg på el-installationen?
- Annat?
 
A
-Kontrollera om det finns några servitut. Osäker på om man kan göra det på lantmäteriets hemsida, eller om det bara fungerar när man redan äger huset.
-Tomtgränser (borde inte vara problem om det är nybyggt)
-Ritningar, bygglov. I vår kommun kan man vi deras hemsida beställa ritningar och bygglov för vilken fastighet som helst gratis. Tar 2-3 dagar att få. Kan vara bra att ha.
-Besiktiga huset själva med besiktningsman som ni valt, inte mäklaren och använd inte säljarens eventuellt gjorda besiktning. Ha förslag på besiktningsman redan uppletat, kan behöva gå fort efter budgivning.
-Lånelöfte från banken.
-Fråga lite vem som bott där, om dom haft djur, rökt osv. Finns det indikationer på om dom skött huset eller inte?
 
Intyg på elinstallationen finns normalt inte. Om det finns servitut får man reda på från Lantmäteriet, men inte via normala hemsidan. Man får ringa och fråga. Mäklarna är normalt uppkopplade dit med en tjänst så att de får ut informationen, men lite aldrig på mäklarens information.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.