Har ett hus med oisolerad platta på mark. Vi tänker lägga el till hela undervåningen ovanpå plattan, isolera med cellplast, lägga avlopp, lägga vattenburen golvvärme och gjuta en ny platta ovanpå.
Vad ser du/ni för fördelar/nackdelar gällande eldragningen? Vi tror att det är smart eftersom det annars blir en massa trist kulo... Är ett gamalt timmerhus och vi vill helst inte fräsa in ledningarna eller regla upp väggarna.

Tips tack.
 
Så länge du gör det "rätt" dvs gjuter in rör och inte ledningar så ser jag ingen nackdel alls. Skulle det behöva förändras i framtiden, ja du får det väl bli kulo eller eklk då.

Standareservationen: jag är inte behörig
 
Kolla med behörig elektriker vad som gäller, men som sagt, det är ingjutna rör som gäller.

En annan sak är hur du hade tänkt att lösa övergången mellan plattan och väggen på ett snyggt sätt. Kom ihåg att du bör skydda även EKK mot mekanisk nötning. Är det inte egentligen mer sekelskifte med utanpåliggande installation? Det går ju att måla EKK/EKLK.

Sedan en sak - du säger Kulo men du menar väl EKLK? Gammaldags Kulo med plåtmantel ytterst är förbjuden sedan flera år, bra att vet om du hittar en gammal rulle.
 
Kulo=EKRK, tunnare yttermått än EKLK och EKK, plåtmantlad med plast ytterst, endast för förläggning i torra, icke brandfarliga utrymmen typ bostäder och kontor.
Annars låter det bra att gjuta in i plattan, men det ska vara rör, inte lösa kablar. Övergången mot väggen måste man som sagt fundera på, så att det blir bra.
 
Vissa ledningstyper får gjutas in direkt i betongen utan rör, kolla med tillverkaren. Billigt och godkännt men mycket opraktiskt!
Rekomenderas inte!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.