Fairlane
Hej,

Vi har en äldre gasbil, en VW Golf tillverkad 2005-09-xx.
Sedan några år tillbaka kör vi bara bensin i bilen eftersom det luktade gas när man tankade gas. Vi hade bilen på några servicar på auktoriserade VW-verkstäder och bad de då kolla tankarna, men ingen verkade veta hur...

Nu har det kommit nya regler som gör att vi måste besiktiga med gas i tankarna och bilen kommer då underkännas.

Finns det en möjlighet att plugga tankarna och få det godkänt eller något annat sätt till en rimlig peng? Bilen gör mycket nytta i familjen och fungerar utmärkt så att skrota känns trist, men bilen är ändå 13 år så att bygga om för allt för stora summor är orimligt. Trist nog har VW återkallat passat etc i samma årsmodeller, men inte golfen.
 
Fairlane
Ser att rubriken blev tokig. Gasbil ska det stå, men det tyckte tydligen inte telefonen.
 
Tror det går att plugga ledningarna till tankarna (tror det finns speciella firmor till detta).
Verkar som en del har gjort det på Volvo bilar
Men då måste bilen registrerings besiktigas till en vanlig bensinbil och den får då troligen dyrare skatt då den inte är någon miljövänlig bil längre.
Finns tydligen forum som handlar om gasbilar , prova att läsa lite där..
 
ullet
C
Fairlane Fairlane skrev:
Nu har det kommit nya regler som gör att vi måste besiktiga med gas i tankarna och bilen kommer då underkännas.
Det är många år sedan det blev krav på att gasbilar måste ha gas i tanken så att de kan köras med gasdrift vid besiktningstillfället. Det som är nytt är att tankarna måste vara frilagda så att de kan okulärbesiktigas.
 
Fairlane
C cpalm skrev:
Det är många år sedan det blev krav på att gasbilar måste ha gas i tanken så att de kan köras med gasdrift vid besiktningstillfället
Det är möjligt, men vi har åtminstone rullat igenom 2 besiktningar utan gas och ingen har sagt något. TroloTro rör det sig snarare om 4-5 besiktningar nutan gas i tanken då det förr var svårt att hitta gas. Gastanken i dessa bilar är väldigt liten och bensintanken är normalstor så när det stod 6-7 bilar i kö till gaspumpen så körde man helt enkelt på bensin.

Vi får försöka kolla med en VW verkstad vad det kan kosta att plugga eller byta tankar och se om det är värt det. Vi får hoppas att de har koll... Vi har tidigare bett minst två auktoriserade VW-verkstäder kolla tankarna i samband med service men de saknade utrustning och kunskap.
 
C
Fairlane Fairlane skrev:
Det är möjligt, men vi har åtminstone rullat igenom 2 besiktningar utan gas och ingen har sagt något.
Ja, det var lite så jag tänkte, om du har "tur" så kanske den går igenom igen.
Men du borde ju kunna lokalisera läckan själv. Läcker det även när tändningen är avstängd?
 
Fairlane
Svårt att säga. Bilen har inte använt gas på minst 2 år. Jag får kolla vad det kostar att fixa. Blir det för dyrt så blir det skroten vilket känns syns när bilen i övrigt fungerar bra.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.