Tänkte försöka dra den mesta elen genom bjälklaget och ma o på golv i våningen ovan (därefter gjuta på där). Funderar över om man kan fräsa in spotlights (infällda alltså) i bjälklaget och sedan dra elen igenom lättbetongbjälklaget till våningen ovan? Vill helst undvika ett gipsinnertak om det går. Någon som har testat?
Vänliga hälsningar/stenhus05
 
Det man måste tänka på är att det räcker ju inte bara med hålet för spoten, du måste dessutom ha plats för värmen så att säga, så räkna med spottens storlek + 5 cm runt om, samt 3 cm ovanför, ej medräknat om du har tänkt lägga trafon där också.
 
Är det problematiskt att få bra? Jag tänker på att lättbetongbjälklaget är ju 25 cm och om spottarna bygger ca 11 el 12 med platsen för värmen...och så har man ju armeringen att ta hänsyn till....ja...är det någon som har testat? Skulle ju vilja slippa bygga innertak...
 
Du kan ju alltid ta hål i skarvarna mellan bjälklagselementen. Där är 80 mm in från skarven som är armeringsfritt dvs du kan ta hål upp till 160mm. nu kanske det inte passar med spottarna på de ställena?
 
Det är inte så att du kan få den som gjuter bjälklaget till dig att fälla in lådor som du sedan kan ta bort och installera spotar i ?? eller det kanske är så att allt är från hyllan så att säga ???
Att göra det i efterhand annars är nog tufft, att få det att passa med armeringen alltså.
 
Vi när vi gör bjälklag. Så gör vi med uttag om kunden vill, Så det borde inte vara några problem och snacka med lev.
Men har du fått dina bjälklag så är det inga problem att borra för spot . För det bärrande på bjälklagen är balkarna och inte platan :>

Mvh Alex
 
Hej Alex!
Vilka är "vi"?
mvh/stenhus05
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.