Sitter och funderar på att köpa en dyckertpistol och kompressor för att i första läget spika upp 14mm liggande väggpanel. Räcker det med 18Ga eller ska man satsa på 16Ga? Vill gärna ha en liten smidig och framförallt tyst kompressor. Har en liten 6l som jag ärvt efter min morfar som är väldigt tyst men som tyvärr har börjat bli lite trött. Har även en 18Ga dyckertpistol från Biltema men den skjuter ganska ofta dubbelskott och har dessutom en förmåga att låta bli att slå in dyckerten helt. Om detta beror på pistolen eller kompressorn just nu är dock lite svårt att säga.

Har tittat på lite olika paket enligt nedan:
16Ga
https://www.toolab.se/produkt/Senco-Tryckluftspaket-16mm-Dyckertpistol-kompressor-slang

18Ga
https://www.toolab.se/produkt/Senco-List-Dyckerpaket-PC0964EU-Dyckertpistol-Kompressor-Slang
https://www.toolab.se/produkt/KIT-PROLINE-FN18501
https://www.toolab.se/produkt/Paslode-Listpaket-Dyckertpistolkompressorslangdyckert
https://www.jula.se/catalog/verktyg...er/kompressorer/kompressor-spikpistol-000846/

Tystast är paketet med Senco 18Ga där kompressorljudet ligget på låga 68dB, övriga är specade över 90dB. Övriga användningsområden är egentligen bara mindre renblåsning samt dumpning av bildäcken. Tror inte att jag någonsin kommer att göra något utöver detta med en kompressor så jag föredrar en liten och smidig kompressor som är lätt att bära med sig framför en som har jättekapacitet.

Är jag inne på rätt spår eller bör jag titta åt ett annat håll? Kan såklart köpa pistol och kompressor separat också om det finns något som blir billigare att köpa på det viset.
 
Den här https://www.toolab.se/produkt/Metabo-BASIC-180-5-WOF-Kompressor-160lmin-8-bar kanske kan vara något? Lite bättre kapacitet än den lilla tysta Sencon och lite tystare än övriga med sina 81,6dB, priset gör ju också att valet mellan 18Ga eller 16Ga blir mer ett val om vad som behövs för uppgiften. Är t ex en 16Ga för grov för att spika lister och foder med som jag säkert också kommer att göra mer i framtiden?
 
B Byggfan skrev:
Jag själv har Sencon. Bra och tyst kompressor samt smidig å ha med sig, bära runt. Bra pistol, skjuter bra på djup osv.
Spikat mycket innerpanel på både vägg och tak samt foder å smyg.
[länk]
Ja jag beställde också ovan kit. Låter bra att det funkar bra med innerpanel för dig för nu satsar jag också på att skjuta upp väggarna med 18Ga.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.