Stugbygget.se
Hej! Vi håller på att planera för ett fritidshus och är ute efter att bygga så billigt vi bara kan. Har därför tittat på en byggsats från Lundqvist trävaru utan mellanväggar, detta gör att vi behöver fixa planlösningen själva. Det är inte helt enkelt då vi behöver ta hänsyn till:
  • Byggblocksbredd 1,2 m
  • Huset är 7,2X10,8
  • Vi ska ha vattenburen golvvärme
  • Vi vill förbereda för en trapp till loft t.v. när man kommer in från ytterdörren.
Vi vore superglada om ni vill kika på planlösningen och hjälpa oss med vad vi missat. Den finns HÄR.

Stort tack på förhand hälsar Andrei och Jannika på Gotland.
 
Hemmakatten
Vattenburen golvvärme verkar overkill och låter dyrt för ett fritidshus om ni vill bygga så billigt som möjligt. En Luftluftvärmepump och en braskamin kommer ni billigare undan med.
 
  • Gilla
Anna_H
  • Laddar…
Stugbygget.se
Håller med dig även här, i normalfallet räcker det ju med luft-luft som du säger. Vi har dock tänkt att vi bygger för framtiden med andrahandsvärde och användningsområde i fokus. Det är en extra kostnad vi är beredda att ta, vi vill ju att huset skall leva länge. Vad tror du vi kan spara på att ändra värmelösning? Vi kommer dock bruka huset året om, kanske 15-20 veckor totalt varje år.
 
Hej! Vi är också pågång att bygga på Gotland och funderar nu på att använda oss av Lundquist! Om du skulle vilja berätta lite om hur ni gjorde med montage skulle det hjälpa mycket!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.