Elektrisk väggpanel med en trasig dimmer, två brytare och termostatkontroll på kakelvägg.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Nu har dimmern gett upp, knappen på insidan av den runda knappen reagerar inte på tryck längre, troligen har barnen varit för hårdhänta :)

Går den att byta? Jag lyckas inte få loss den stora ramen då den verkar sitta fast i termostat-enheten? Dimmern o brytaren (i mitten) kan jag mecka loss iaf men hela ramen måste bort.

Går den att byta mot en vanlig brytare istället för dimmer? Tacksam för svar.
 
Att byta dimmer mot knapp är inget problem. Det som är lurigt är att du måste hitta en brytare som passar i ramen. Kanske är det grejor från Elko du har.
 

Bästa svaret

Det är en ELKO ram som du har. För att få loss den måste du demontera "ratten till dimmern, den drar du rakt ut och kommer sedan åt fästskruven som sitter under ratten. Brytaren tar du loss genom att "sprätta" bort vipporna och sedan, med en liten mejsel, lossa på "fästbrickan". Termostaten TROR jag att du ska demontera ratten (dra rakt ut) för att komma åt fästskruven under ratten. När du lossat allt kan du även lossa ramen för att byta dimmern eller montera en vanlig ELKO brytare där dimmer sitter nu.
Du ska använda samma fabrikat på det nya så att du vet att det passar.
Serien heter ELKO RS
 
  • Gilla
Bo.Siltberg och 1 till
  • Laddar…
tommib
Om du ska montera en ny dimmer så kan du också återanvända fronten och ratten från den gamla så sticker det inte ut lika mycket färgmässigt.

Elko RS finns på bl.a. Jula, Bauhaus och Hornbach. Det finns troligen också på din lokala lamp/elbutik, det är en mycket vanlig serie.
 
Tack alla för grymt bra hjälp!
 
tommib
Japp, den kommer fungera fint.
 
  • Gilla
dunderbamse
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.