Hej!

Har ett elementhus byggt 1970 där den inredda vinden är dåligt isolerad. Enbart ca 10 cm isolering, fuktspärr och sedan innerväggen. Vad är det bästa sättet att tilläggsisolera detta?

//Johan
 
Finns möjlighet att isolera uppe på vinden är det nog bästa alternativet. Snedtaket är ju svårt när det sitter en diffspärr där. Har du gått om plats på vinden kan du kompensera det tunna snedtaket med ett extra lager på vind.
Tartan
 
Vinden finns det plats för att isolera utåt, är det bara att regla upp och lägga i ytterligare? Hur mycket mer rekommenderas?

Snedtaket, måste man riva ut allt för att isolera om det? Vi funderar ändå på att byta panel i taket där så det kanske inte blir så mycket extra jobb att regla på mer från insidan och sätta dit en ny fuktspärr? Fast det kanske blir svårt att få tätt i kanten mot den gamla?

//Johan
 
Man rekomenderar att man har totalt 50 cm isolering på vinden. Det lönar sig faktiskt ganska snabbt..

sattsa på lösull..

Du behöver inte regla. Dock kan det ju vara bra om du kan röra dig på vinden för att inspektera EL-dragningar, ev läckor osv.. Så en brygga på vinden som gör att du kan krypa fram o inspektera räcker..
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.