hej, har ett nybyggt hus ifrån hjältevadshus byggt på landet2018, & vi har enskilt avlopp / trekammarbrunn och tät markbädd typ 70 meter ifrån oss. Vi har nu senaste tre veckorna känns av en stark doft av avlopps lukt på framsidan av huset , har vart framme och luktar i spolbrunnen men tycker inte doften kommer därifrån. Går man ner i krypgrunden i huset så möta man av en vägg av denna doft, detta trots att det står en fläkt där nere för hålla cirkulation på luften, och vid ventilen till fläkten ut ur grunden där luktar de mest just nu tror vi... Det finns ju nån form av avloppsavluftare på taket på huset denna har vi inte rört eller kunnat kontrollera, tänkte fråga hur man gör detta?

Jag har mailat han som gjorde vårt avlopp och grund till huset han skulle komma ut i veckan och titta. Har även mailat våran KA ifrån hus bygget.

Har ni några tips och råd?
 
Claes Sörmland
Det ska inte kunna lukta avlopp i grunden. Kolla om du har en läcka på någon av avloppsrören.
 
Låter som om ni endera har stopp i brunnen eller en läcka under huset. Avloppsluftaren behöver ni nog inte fundera på i detta fall. Rinner det undan bra när ni spolar i ex toaletten?
 
Vi hade problem med avloppslukt runt huset i början.
Då var det lätt avhjälpt: Röret för avloppsluftning upp över taket var draget med bakfall, så det var stopp på luftningen. Efter att vi fixade detta har problemet inte uppstått igen.

Men då ni har stark odör i krypgrunden instämmer jag med ovanstående: Det läcker kanske ut avloppsvatten under huset.
 
Vi märker inget konstigt i toan när vi spolar. Har stått och lyssnat på när vi kör med alla kranar inne i huset vid brunnen och hör att det rinner in vatten i den så tror inte det är helt stopp isf.
Har varit nere i grunden och allt är torrt runt alla rör och sånt, är bara en stark doft.
Har spolar i spolbrunnen men ger ingen större skillnad.
Vi hoppas det är något strul med avluftaren annars låter det dyrt och jobbigt... :/
 
Sent svar, men hittade smidiga felet... det går ett rör med en elkabel till pumpen i trekammarbrunnen, det röret hade inget täcklock , och i grunden står en fläkt som ger undertryckt och den har då dragit fram den lukten till grunden.
Så det löstes smidigt med att sätta ett lock och täta detta. :)
Men det tog tid innan man kom på va det va.
 
  • Gilla
j_cambro och 4 till
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.