Hej ska fixa lite på ett par dekorationsbrädor som har ruttnat och vill foga igen uppe på. Huset är K märkt och undrar om det finns någon bra hållbar fog man kan lägga som inte är 30 år gammal.
 
  • Skadad dekorationsbräda vid murat tegelhus, med synliga sprickor och röta nära fogningen.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • Ruttnande dekorationsbräda vid tegelhus med skadad fog.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Skulle du kunna vara lite tydligare? Vad menar du med detta: vill foga igen uppe på.
Och detta: bra hållbar fog man kan lägga som inte är 30 år gammal.
???
 
Jo måste täta ovanpå de nya brädorna som skall bytas så det ej regnar in bakom längs fasaden menar det borde finnas bättre teknik till fog som inte är 30år gammal så det gjordes vid senast.
 
Du kan inte förvänta dig en fogmetod som håller 30 år. Det måste ju vara en mjukfog och allt sådant håller ju kortare tid, speciellt om det är utsatt för solljus och frost.
Jag skulle ju ta bort dessa brädor helt.
 
Ja men en produkt någon kan rekommendera eller är det tec 7 som är överlägset? Dessa bräder ska vara där enligt kommunen. Det är kulturskyddat
 
M
Borde inte hydrauliskt kalkbruk både vara mer tidsenligt och hållbart? Går ju att måla över också
 
Är det så speciellt att det är Kmärkt så är jag nog nästan helt hundra på att mjukfog inte hör hemma där överhuvudtaget. Det första man lär fråga sig är varför är det som det är? Vad gör brädan, Vad gör fogen? är det mellan två huskroppar? bara dekoration? Antagligen kan man plocka bort brädan, putsa och snygga till och sen montera brädan igen och skippa fogen. Eller putsa med brädan på plats.
En del har tyvärr tron att allt blir bättre ju tätare allt är och mycket klet ska det vara men så är det ju inte. Den där skarven suger inte i sig mer fukt än övrig tegelvägg iallafall.
 
  • Gilla
Thomas_Blekinge
  • Laddar…
Ja den är bara dekoration Tidigare var där en massiv bjälke som var syll men har ersatts med tegel bakom. Som du säger bättre och kanske bara låta vattnet som rinner på fasaden rinna ner bakom
 
Ska du laga så ska du använda kalkbruk av något slag. Jätteenkelt att underhålla. Går att borsta bort och bättra i all oändlighet. Till skillnad från cement som blir stenhårt och inte alls går att underhålla.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.