Vi har precis fått problem med att vatten-nivån sjunker i vår pool - det verkar helt klart läcka någonstans.

På ett par dygn sjunker vattennivån såpass mycket att det kommer luft i systemet, och man hör att något inte stämmer.

Vi har undersökt alla synliga kopplingar och maskiner (värmepump, sandfilter, pump mm) men kan inte se var det läcker.

Och nu skall vi åka bort i 4 veckor...

Det är en 8x4 m markpool med trästomme och liner, levererad och monterad av Folkpool Upplands Väsby hösten 2009.

Som dock, när vi tog kontakt för att försöka få hjälp/boka service, meddelade att dom inte tar något ansvar för att hjälpa oss hitta och åtgärda felet, utan hänvisade till sina 3 monteringsfirmor som dom samarbetar med.

Vi har sökt alla 3 monteringsfirmorna. 2 svarade inte i telefon och har inte heller återkommit. 1 svarade, men meddelade att man hade fullt upp med att BYGGA poolar, och inte har kapacitet att komma ut och titta på vad som är fel hos oss. (Vi fick dock tips om att vi kunde börja med att chock-klorera vattnet, stänga av pumpen och låta vattennivån sjunka så långt som det vill sjunka, för att börja få en indikation på var det läcker.)

Vad gör man? Någon här inne som har tips om någon firma man kan ringa för att få hjälp?

Detta har kommit som en tråkig överraskning för oss, att företaget som har levererat och monterat poolen, faktiskt inte tar ansvar och hjälper till när det blir problem. Vi fick fantastiskt bra support och hjälp första åren, av förra ägaren, som också var den som sålde oss poolen. Men efter ett ägarbyte för några år sedan, har det blivit något helt annat.

Vi har tidigare haft problem med pumpen, och då var det ju ganska enkelt att förstå att problemet var just pumpen. Då fick vi montera loss den och själva hitta en firma som servar pumpar (vilket var hanterbart). Men det är ju lite svårare att ta reda på vart det läcker, och sedan försöka hitta någon som i högsäsong kan hjälpa oss åtgärda problemet.

Tacksam för tips!
 
...och för er som planerar att skaffa pool, föreslår vi att ni frågar den/de leverantörer ni diskuterar med, vad ni skall göra när det blir fel på poolen, vilket ansvar leverantören tar.
 
R
Klorera ordentligt och stäng av allting , åk på semester , när ni kommer hem så vet ni var ni ska leta
Nivån ha då sjunkit till läge på läckan
Klassiker på läckor i första hand är vid rörgenomgångarna och om du har en stor armatur så kan det gå ut i kanten av den , linern tätar inte mot plåtlådan
Sjunker det under armatur och rör , så har du en läcka på linern
 
L Lillekitte skrev:
...och för er som planerar att skaffa pool, föreslår vi att ni frågar den/de leverantörer ni diskuterar med, vad ni skall göra när det blir fel på poolen, vilket ansvar leverantören tar.
Ingen leverantör har något ansvar för en pool som snart är tio år gammal, det är ju självklart.....
 
Det är notoriskt svårt att hitta tillgänglig poolservice i sommartider. Alla är upptagna eller på semester. Lär dig att hantera poolen själv, det är inte speciellt svårt.

Även läckage fixar du själv men det kräver lite tålamod och list.

Ska ni iväg nu direkt så är det nog bäst att följa råden från rävlyan och andra - fyllvatten så ni kan chockklorera och cirkulera vattnet i ett dygn, stäng därefter av cirkulation och värme och täck över. Är ni borta i 4 veckor kommer ni antagligen ha en rätt otrevlig algodling att ta hand om när ni kommer hem, men det är också ett mindre problem i sammanhanget.

När man felsöker så gör man det steg för steg.

Kommer det luft i inloppen man kan misstänka läckage mellan breddavlopp och vattenpump.
Man kan plugga inlopp respektive utlopp och se när det slutar rinna ut vatten.
Man kan sänga av allt och låta vattnet sjunka och se var det stannar - vid inlopp, vid utlopp, vid lampor, vid ev trappa osv.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.