Tack för tipsen. Ska höra med Isodrän vad de säger.

Det var inget alternativ att isolera på ovansidan eftersom garagetaket är ett altangolv. Isolering skulle bygga på höjden och då det finns dörrar ut skulle det naturligtvis bli problem.

Läste idag att det går att spruta EPS-betong med spackelpump på vägg och i tak:
https://www.epscement.com/epscement-hurgoerman
Här är ett exempel:

Fördelen med EPS är att den är difussionsöppen. Sprutning gör att det inte finns krav på jämnhet i underlaget och dessutom isolerar den bra och har låg vikt. Denna lösning känns just nu som den mest optimala och minst förarbetskrävande och den som liknar den ursprungliga konstruktionen mest fast med modernare material. Sen skulle man kunna montera skivor på undersidan. Känns som att man borde ha armeringsnät som förankras i konstruktionsbetongen för att undvika att EPSen trillar ner i framtiden...
Dessutom kan nätet nyttjas som riktmärke när man sprutar så att man får en någorlunda jämn undersida.
Enda problemet verkar vara hur man får tag på en spackelpump för att kunna få upp EPSen i taket....
Någon som har något tips?

Intressant i sammanhanget är att träullit är baserat på träflisor/stickor impregnerade i betong. Trots det organiska materialet verkar dock träulliten vara mycket motståndkraftig mot mögel etc. EPSen är i princip samma typ av material, bara att man bytt träflisorna mot polystyrenkulor, bara en reflektion.
 
Stickan56
G gomer skrev:
Enda problemet verkar vara hur man får tag på en spackelpump för att kunna få upp EPSen i taket....
Du får väl hyra in killen på filmen. Du måste väl inte göra allt själv. Det som kostar i tid är rivningen.

Stickan
 
Måste du ha taket isolerat?
 
Tror att det blir problem med kondens i garagetaket om man inte isolerar. Har sett tendenser till detta närmast garageporten (där luftinsläpp finns) vid kall betongplatta och fuktig luft på vårkanten. Detta var med den gamla träullitisoleringen, så att köra helt utan förvärrar nog det problemet betydligt.
 
Saken är ju den att när du isolerar så får du kondenseringen inuti isoleringen istället och den fukten måste tas om hand.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.