svar: 1. Tyskland

har iof en liten gräsmatta. men efter att ha haft en robot dammsugare i många år inser jag det bekväma med en robot gräsklippare. perfekt för min lilla matta.
 
svar 1. Tyskland

skulle passa perfekt att få en robot eftersom våran klippare just gått sönder :)
 
Cheesen
Tyskland.

Men varför en robotklippare då? Vi har ju som jag tidigare nämnt fem klippare.
I och för sig så fungerar ingen av dom speciellt bra.

Nr 1. En Huskvarna av årsmodell ca 1984. Kommer väl ihåg när min far köpte denna, årets nyhet från Huskvarna var bioclip, och den gula stigan hade rostat hål. Tyvärr så har denna klippare, som numer är i stugan, blivit halt och lytt. Den rullar knappt på tre hjul och bioclipper inte speciellt bra längre. Den startar dock helst inte men varvar dock villigt, tyvärr så låter den som en Saab safir på gården. Högt och ljudligt.

Nr 2. En flymo elektrisk klippare. Min far köpte denna nånstans kring 1987,när han tyckte att ovanstående klippare var för tung att dra i slänten där hemma. Vet ej om jag tycker att flymon är något speciellt mycket lättare att dra och knuffa i slänten men avsaknaden av hjul gjorde att man kunde stå längst ner och liksom balansera klipparen ovanför sig i slänten. Den klipper dock inte speciellt väl, den har ju ett designfel då luftkudden viker ner gräset så att kniven har svårt att komma åt. Den ytterst smala klippbredden gör att det tar tre år och en evighet att klippa en gräsmatta med den. Pluspoäng dock för att den är miljövänlig.

Nr3. En 5 hk White, självgående med uppsamlare.
Skulle tro att året var ca 1990. Gulingen, stigan som haft rosthål sen tidigt 80tal hade äntligen fått nog, motorn gick ej längre att få fast i chassit. Den hade skött sig väl i stugan men nu var pappa bestämd. Om vi ska ha en 2000m2 gräsmatta där då måste vi ha rejäla grejor.
Mickes motor som sålde snöskotrar på vintern hade tagit hem några exemplar av detta fantastiska vidunder. Silverfärgad och fin, med en stark motor och precis i budjeten. Farsan slog till och med ens så blev det gräsklipp i potatislandet, för det skulle visst vara bra för tillväxten och mot ogräset. Och jovisst klipparen går fortfarande, snart tretti år senare. Bytte kniv för några år sedan, kniven måttbeställde jag från en gräsklippsknivspecialist. Visste inte ens att det fanns sådana, med en hjälpsam firma på orten hade kontakter. Uppsamlaren samlar tyvärr ej längre upp, och starta utan snaps eller startgas det går inte heller. Självgåendet har det också blivit sisådär med då frihjulet är slut och bara sporadiskt hugger in och driver.

Nr 4, efter att jag flyttade hemifrån så försvann klipphjälpen och då blev det nog för tungt att dra husqvarnan, som för övrigt redan på den tiden börjat gå illa. Sagt och gjort år 2000 så köpte min far sin sista gräsklippare. En gul stiga, "självgående och numer så är det plast i karossen så den här kommer att gå i evigheter", enligt pappa i alla fall. Och det är klart, gulingen som pappa hade köpt på 60talet hade väl gått fortfarande om den bara hållit sig från att rosta sönder.
Och visst går den, bara inte så bra. Plasten åldras sämre än plåt. Oljepåfyllningsröret sprack efter nått år. Vet ej om det var därför pappa körde oljeblandat och klagade på att klipparen rykte så förbaskat. Men ett nytt rör hittades på internet, det passar inte riktigt men oljan stannar kvar. Farsan körde oljeblandat i flera år efter det tills jag ställde in en dunk aspen 4takt i garaget och han förvånat utbrast "kan man köra på ren bensin?". Med denna klippare i åtanke tänkte jag att jag behöver aldrig köpa en klippare till i hela mitt liv utan hämtade den glatt från förrådet i våras där den stått sen mamma flyttade från huset. Tyvärr var glädjen kortvarig. Plasttanken läcker som ett såll, hittade bara ett fem cm långt går i en svets. Efter ett par timmars svävande så fick jag tanken halverst tät. Miljövänlig? Inte så mycket.

5. Den enda klipparen jag köpt. En elektrisk flymo med hjul och uppsamlare.
Egentligen så hade jag inga planer på att köpa gräsklippare, den där junimorgonen för tre år sen. Vi hade bott i vår bostadsrätt i fem år nu och ännu inte behövt klippa något gräs. En av grannarna hade sålt sin bostad och skulle flytta till en hyresrätt, hon hade ju blivit till åren och tyckte att det var för mycket jobb med trädgård, snöröjning och liknande. Att man kan få föreningen att hjälpa till var inte hennes grej så nu skulle det flyttas.
Hon kom över och undrade ifall jag kunde hjälpa till med lite småsaker. Det var en sänggavel hon hade köpt som behövde fraktas, och visst kunde jag det. När vi sedan efter utfört uppdrag pratade om ditt och datt så kommer hennes gräsklippare på tal. Vad ska hon nu göra med den? I hyresrätten behövs den ej. Och att sälja den på annons är för jobbigt. Men kanske vi behöver den? Vi som ska bygga hus. Ja ungefär så gick samtalet och då priset var det rätta så slog jag till. En begagnad flymo, med tillhörande skarvsladd. Ja egentligen så var det sladden jag köpte och fick gräsklipparen på köpet. Nu är bara problemet att flymons klippbredd är starkt begränsad. Miljövänlig? Ja. Men det tar en evighet att klippa gräs. Till på köpet så måste man släpa omkring på den där förbaskade sladden.

Nej vi behöver en miljövänlig sladdlös klippare som inte kräver timmar i anspråk varje klippning. Varför inte testa en robot då?
 
  • Gilla
Hapsdog
  • Laddar…
Svaret är 1 Tyskland!


Denna robot hade verkligen förgyllt min vardag!
 
  • Gilla
Hapsdog
  • Laddar…
Svar Tyskland.

Framsidans gräsmatta.. förlåt mosse behöver nog en robot somkan hålla efter gräset då jag hört att man ska klippa ofta för att få bukt med ogräs och mossa. Med en 1,5 åring ch en 4månadets hundvalp hemma finns det andra saker att jaga än ogräs :)
 
Svar 1: Tyskland

Skulle vara skönt att slippa dra i gång den gamle trötta Klippon ...
 
Mitt svar: Tillverkas i Tyskland (1.)

Min motivation: Vi hade tänkt köpa får som får sköta gräset. Men det finns kanske varg härikring. Så då kan man ju helt enkelt ta bort en länk i kedjan och köra med vargen direkt, mycket smartare!
 
  • Gilla
surfarn
  • Laddar…
Svar: Tyskland


Skulle passa mig som handen i handsken då min trädgård är liten och jag får gräs allergi varje gång jag måste ut och klippa.

Denna robbot skulle vara som ”klippt å skuren” för mig :)
 
Svar: Tyskland

För att jag är barnsligt förtjust i teknik men pengarna räcker inte till allt man önskar.
 
1. Tyskland

Mina föräldrar skulle få den. De (läs farsan) orkar inte klippa deras lilla gräsplätt tillräckligt ofta, så skogen (mossa) kryper sig på mer och mer.
 
Svar: Tyskland

Då en ytterligare tillökning gjort att jag nu mer har en 1,5 åring och en 1 månaders bebis så är tiden till att klippa gräsmattan minst sagt mager. Hela dagarna går i ett och den stackars gräsmattan som vi äntligen hade fått så fin har blivit lidande. Detta hade varit en otroligt fin lösning på problemet och jag får möjligheten till att spendera mer tid med barnen och slippa titta ut och känna "när tusan ska jag hinna klippa dig?".
 
  • Gilla
Hapsdog
  • Laddar…
Tysklad
Med stor tomt och många gröna ytor vore det skönt att låta en robot sköta det gröna runt huset och låta resten vara en vacker sommaräng som kan röjas med lie till hösten. Nytta förenat med nöje för alla parter i huset.
 
Svar: Tyskland

Denna lilla söta ”nyckelpiga” skulle vara helt perfekt på vår lilla framsida.
 
Svar: Tyskland.

I vårat hyres hus finns en gräsmatta som skulle må bra att klippas oftare. Perfekta att hålla grannsämjan med hjälp av en elklippare.
 
Har en stuga i utkanten av Västerås som jag fixar till. Målet är att ha ett enkelt alternativ till lägenheten i city till mig och resten av familjen. Det har tagit mig 5 år att få till wc och dusch därför jag alltid måste offra ’dyr-tid’ till gräsmattan, sen är det dax att hämta barn/handla etc. En robotklippare skulle göra att jag går i land med det sista innan semestern i Höst.
Jo, svaret är Tyskland förstås!!!
#familjenbehöverenrobot
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.