Vi planerar att bygga ett trivselhus.
När vi kom till garaget så visade det sig vara riktigt dyra! nästan 180 000:- för ett enkelgarage inkl grund.

-Frågan är nu om man kan köpa tex ett älvsbyhus garage ihop med trivselhus, säljer husfirmorna "bara" garage om man så önskar?

-Hur blir det då med bygglov, måste man söka separat bygglov för hus & garage?

-Vilka har bra priser på garage?

-Vad är ett rimligt pris för ett garage?
 
Vi sökte bygglov för garaget samtidigt som huset. Tanken var att garaget skulle upp vid ett senare tillfälle, och att vi bara skulle gjuta plattan nu. Men sen bestämde vi oss för att göra det på en gång fast i lösvirke. Vårat garage på 40kvm kostar 150,000kr inkl grund isolering tak 2st fönster 1st dörr och motorstyrd garage port. Och jag vet att det skiljer på priset oerhört på olika garage tillverkare.

Rimligt pris beror lite på vad du tänkt dig för typ av garage och stl.
Vet du bara hur ditt garage skall se ut så söker du bygglov för det. Sen har du 5år på dig att bygga det, i alla fall i våran kommun är det så. Kolla vad som gäller för din kommun.

Billiga garage har Lövångersbygg nackdelen e att det ingår inte tak och att dom har 120cc mellan reglarna. Så ska du ha ett isolerat garage så måste du regla upp en extra regel så du får 60cc.
Men i övrigt så e dom prisvärda värt att kolla i alla fall.
 
180' för ett enkelgarage ink. grund? Du det verkar väldigt dyrt.

Älvsbyhus garage är kanske lite billigare men fortfarande så är det så att husleverantörer ser till att ha väldiga marginaler på garage. Testa istället att kolla med några av firmorna på denna länk.

http://www.lantbruksnet.se/lantbruksnet/kategori/utrustning.php?kid=8&aid=383

Jag är övertygad att du kommer bli glatt överraskad över prisbilden du får från många av företagen som är specialiserade på just garage och carport.
 
ahh tack för tippset, blir att kolla runt lite!
 
David,

vi håller på med vårt TH bygge, och tyckte som du att TH tar styggt för mycket betalad för sina Garage/Carport.

Vi valde att ta en byggsats från björklidens: http://www.bjorklidens.com/, samtidigt som att vi fick markentreprenören till att gjuta grunden etc. samtidigt som att de var igång med huset.
Detta var inget som TH hade problem med, och de hjalp med att få carporten med på alla ritningar etc utan något extra bråk.
Vi hade mycket problem med kommunen i förhållande till placeringen av carporten, och TH ställde verkligen upp till 100% när det gäller att snabbt få fram nya ritningar etc.

Vi räknar med att ha sparat mellan 35-50.000 :cool:på vår carport genom att göra så (Men då skall vi jo också montera ihop byggsatsen själva!
 
Tack för tippset!
Läste igenom deras hemsida nu på morgonen, ser onekligen bra ut!
Det jag fundera på är två saker,

Hur verkar det med frakten, ingår den i priset?

Måste man ha kran för att lyfta av byggsattsen när den kommer?

Vad bygger ni för TH?
 
Frakt tillkommer på priset, och jag tror att det var typ 5.200 för vår del (stor carport till Stockholm). Du kan kolla under "frågor & svar" på hemsidan -där står det ca. priser.

MEN var uppmärksam på att deras bilerinte har kran för avlastning. Vi fick vår carport för en vecka sedan så tog det oss över en timme att lasta av carporten.
Björklidens säger att man måste ställa med en truck eller liknande för avlastning - alternativt med 3 grabbar som ta ifrån.

Vi var tre ganska starka killar, och vi fick slita som fan!

Men kvalitet i förhållande till pris verkar vare helt i topp (Vår är inte monterat än, men andra vi har varit i kontakt med har varit mycket positiva!).

Vi bygger ett TH Arkitektens skiss 500, och skal flytta in OM EN VECKA :D - Om du vill se hur det har gått (väldigt bra), så kan du gärna kolla vår byggdagbok på hemsidan: www.banvagen49.org. Där beskriver vi också en del av de funderingar vi hade kring tillval etc (som jag såg att du har en annan fråga om på forummet ;) )

Vart skall ni bygga - och vilken modell funderar ni på?

Lycka till - Ni kommer inte att bli besvikna m ni väljer TH!

/J
 
Ok men då krävs något att lyfta med, samma gäller väll då det är dags att resa takstolar..

Vi planerar bygga skiss 503, ett funkishus med försänkt vardagsrumsgolv.

Får man fråga vad ert hus slutar i pris?
 
Fråga får man alltid göra - men det är jo inte samma som att man får svar ;)

Jag håller gärna lite igen i kalkylen, men jag har pm'at dig detaljerna!

/J
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.