Hej,
Vi ska betala målaren extra för att måla några väggar i andra färger än vitt som ingår i husleveransen. Min fråga är vad som är rimligt i pris. Målaren pratar om extrakostnad på grund av dyrare material och arbete med maskering mot tak då det är fler färger än en.

Det som ska göras:
Sovrum 1: Grå färg färg på alla 4 väggar.
Sovrum 2: Fondvägg Rosa
Sovrum 3: Fondvägg Turkos
Sovrum 4: Fondvägg Grå
Allrum: 3 väggar med grå färg

Rummen är ca 10-15 kvm vardera så inga stora ytor.
 
Den faktiska skillnaden i materialpris, måste ju vara försumbar. Men det blir lite mer svinn, det som blir över i burken kan inte användas någonstans. De blir en del hanteringskostnader med att säkra leverans av de "udda" färgerna. Och säkra att det blir rätt färg på rätt plats.

Och maskeringen mot taket. Om man tänker sig lite grovt 1 timme för att maskera och tas bort maskeringen per rum, troligen går det fortare.
 
En 4 liters burk som kanske är åtgången till en fondvägg är i regel mer än dubbelt så dyr litern än en 10 vit,brytningen i sig är kanske försumbar men sen skall det inhandlas rollers till varje kulör osv. Gällande maskering/alt sparmålning räkna med en timme per rum.
 
Det är vanligt att hantverkare lägger sig lågt i pris mot husleverantörerna, för att sedan ta in vinsten på tilläggs beställningar. Du har ingen vidare bra förhandlingsposition. Ta vitt eller acceptera priset.
 
Tips Och väljer du vitt bara, så tänk på att det finns även olika kvalité/glans av vitt, som tål smuts bättre. Vi missade och utgick ifrån att dom skulle köra med bra färg, men hörde efter av målaren att hade vi bara sagt till hade dom kunnat målat med bättre färg för rimlig peng. Den vita som ingick var "billigare"
 
Kostnaden för ett sk brytnings tillägg kan variera beorende på kulör. Men om jag ska uppskatta hur många extra timmar som går åt så är det följande:
Sov 1: 0 timmar ( alla väggar ska ju målas )
Sov 2: 2 timmar extra
Sov 3: 2 timmar extra
Sov 4: 2 timmar extra
Allrum: 0 timmar extra ( alla väggar ska ju målas)
Kostnaden för färgen kan nog vara 15% dyrare än vanlig vit.
 
Tack för er input. Målaren ville först ha 800 per vägg. Alltså 8000 + moms. Ej rot då det är nybygge. Med hjälp av era argument gick han med på 5500. En annan anledning att det blir kostnadstillägg är att de sprutmålar vit färg.
 
Låter som helt ok kostnad tycker jag för att få som ni vill, lite pengar om man har byggt helt nytt hus och får ni de färger ni vill så slipper ni fundera sen. Såg vad snabbt och enkelt det gick att sprutmåla vårt hus invändigt när det var samma vitt överallt jämfört med att maskera och byta färg per rum och inte spruta, så köper absolut kostnadstillägget när dom inte kan spruta, dom lär få lägga tid.

Sen har han en bra sits:) ni kan inte välja någon annan och ni lär inte vilja måla om själva senare. Lycka till
 
  • Gilla
rufsig
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.