Satte en avenbokshäck (180 cm) i september där flera plantor nu i maj/juni har vissnat. Jorden den står i är lerig och skånsk.

Har försökt att vattna med varierande intervall, gräva upp och plantera om, gödsla.. Men de fortsätter att vissna. Skrapar man försiktigt på en gren ser man att den är grön och fuktig=levande? Skall tilläggas att problemet rör sig om 7 plantor av 30, men antalet har ökat från en berörd planta i början av maj.


Har ingen tidigare erfarenhet av varesig plantering eller trädgård. Är det nån som har en idé om vad detta kan vara och hur man kan ”få fart” på dem igen? Tips mottaget tacksamt.
 
  • Vissnande avenbokshäckplanter i lerig jord med en del gröna löv kvar intill staket.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Avenboken gillar ju mullrik och väldränerad jord och behöver mycket vatten och gärna regelbunden gödning se första två åren...
Det set ut att finnas mycket annat i marken där som konkurrerar om vatten och näring.

Vi fick plantera om vår häck och gräva rejält mycket mer och lägga i mer mullblandad jord och vi fick byta ut 4-5 plantor av kanske 50 första året och ytterligare 3-4 året efter men nu har vi en riktigt tät och fin häck.
 
Tack för snabb återkoppling Anders! Vattna gör vi som dårar, framför allt nu när det varit så varmt. Ordentligt med mull också, kan det blir för mycket mull kanske? Vad föreslår du för gödning?

Härligt att höra att det finns hopp iallafall, ser fram emot en tät och fin häck till nästa sommar om inte annat!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.